Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Facebook - Αυστραλίας

Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Facebook - Αυστραλίας

Η άρση του αποκλεισμού ειδησεογραφικού περιεχομένου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών

facebook423
Άρση του αποκλεισμού ειδησεογραφικού περιεχομένου στην Αυστραλία ανακοίνωσε το Facebook αφού επιτεύχθηκε συμβιβασμός με την κυβέρνηση της Καμπέρα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και βρήκαν λύση.

Η άρση του αποκλεισμού ειδησεογραφικού περιεχομένου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Η απόφαση του Facebook να αποκαταστήσει την παρουσία των αυστραλιανών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στην πλατφόρμα της, έρχεται μετά την αποδοχή από πλευράς της κυβέρνησης της Αυστραλίας τεσσάρων αλλαγών στο νομοσχέδιο που αφορά τον εξαναγκασμό των τεχνολογικών κολοσσών να πληρώνουν για το ενημερωτικό περιεχόμενο που χρησιμοποιείται στις πλατφόρμες τους, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζος Φράιντενμπεργκ.

Η Αυστραλία και η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται εδώ και ορισμένο διάστημα σε διαμάχη, μετά την εισαγωγή στο κοινοβούλιο νομοθεσίας η οποία αμφισβητεί στην πράξη την κυριαρχία των Facebook και Google στην αγορά περιεχομένου ειδήσεων στο Διαδίκτυο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook «μπλόκαρε» όλο το ειδησεογραφικό περιεχόμενο από αυστραλιανούς ιστότοπους στην πλατφόρμα του.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις του Αυστραλού υπουργού και του CEO της Facebook το Σαββατοκύριακο, οι οποίες κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται στην προτεινόμενη τοποθεσία, βρίσκεται και η διεύρυνση του χρόνου που προβλέπεται μέχρι την προσφυγή στον υποχρεωτικό μηχανισμό διαιτησίας, στην περίπτωση που οι τεχνολογικοί κολοσσοί και οι πάροχοι ειδησεογραφικού περιεχομένου δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα εύλογο τίμημα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση συμφώνησε σε αριθμό αλλαγών και εγγυάται να ανταποκριθεί στις δομικές ανησυχίες μας σχετικά με το να επιτρέπει εμπορικές συμφωνίες που να αναγνωρίζουν τη σημασία της πλατφόρμας μας για τους παρόχους ειδησεογραφικού περιεχομένου, παράλληλα με τη σημασία που έχει το περιεχόμενο που εκείνοι μας παρέχουν», υποστηρίζει η Facebook σε δήλωσή της την οποία ανέβασε στο διαδίκτυο.

«Το Facebook έγινε ξανά φίλος με την Αυστραλία", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης