ΗΠΑ: Μητέρα καταθέτει μήνυση $100 εκατ. για τον θάνατο του 11χρονου γιου της στο κύμα ψύχους

ΗΠΑ: Μητέρα καταθέτει μήνυση $100 εκατ. για τον θάνατο του 11χρονου γιου της στο κύμα ψύχους

Μια μητέρα, ο 11χρονος γιος της οποίας πέθανε στο κύμα ψύχους στο Τέξας, κατέθεσε μήνυση για 100 εκατομμύρια δολάρια

pineda
Αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η μητέρα ενός 11χρονου που πέθανε στο Τέξας όταν κόπηκε το ρεύμα και η θέρμανση στο τροχόσπιτο που διέμεναν, κατά τη διάρκεια του ψύχους.

Η Μαρία Πινέδα κατηγορεί τις εταιρείες ERCOT και Entergy Corps για σοβαρή αμέλεια, που οδήγησε στον θάνατο του γιου της Κρίστιαν. Ο 11χρονος βρέθηκε νεκρός στο τροχόσπιτο το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο κρεβάτι του, όπου κοιμόταν με τον 3χρονο αδελφό του, στο Κονρόε του Τέξας, προάστιο του Χιούστον.

Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον.

Τον Κρίστιαν εντόπισε ο σύζυγος της μητέρας του, ενώ το τροχόσπιτο είχε μείνει για δύο ημέρες χωρίς ρεύμα. Ο μικρός, με καταγωγή από την Ονδούρα, είχε βγει την προηγούμενη ημέρα και είχε παίξει στο χιόνι, στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένος. 


TRAGEDY IN TEXAS! Deadly storm sequel Family of DECEASED 11yo boy SUES POWER company in TEXAS


Πέθαναν πάνω από 20 άνθρωποι

Κλείσιμο
Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας βρέθηκαν «στο σκοτάδι» και τουλάχιστον 20 πέθαναν αφότου χιονοθύελλα έπληξε την Πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, βυθίζοντας τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, μετά το κύμα ψύχους του 2011, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος της Πινέντα Τόνι Μπάζμπι είπε στο ABC News ότι εκπροσωπεί επτά οικογένειες, που έχασαν δικούς τους την επομένη της καταιγίδας και σχεδιάζονται νέες μηνύσεις σε βάρος εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Στον Κρίστιαν διεξάγεται νεκροψία νεκροτομή, μετέδωσε το ABC News.

H ERCOT, ένας συνεταιρισμός που είναι υπεύθυνος για το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Εκπρόσωπος της Entergy, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών στην κοινότητά μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρκουλάκης προς ΣΕΗ: «Με κρεμάσατε στα μανταλάκια αδιαφορώντας για τις συνέπειες»

Επίθεση με μολότοφ, πέτρες και μπογιές στο Action 24

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης