ΗΠΑ - CDC: Απολύτως ασφαλή τα εμβόλια των Pfizer και Μοderna - Κανένας θάνατος

ΗΠΑ - CDC: Απολύτως ασφαλή τα εμβόλια των Pfizer και Μοderna - Κανένας θάνατος

Στοιχέια από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων - Σπάνια περιστατικά αναφυλαξίας καταγράφηκαν και με τα δύο τα εμβόλια, σε έναν ρυθμό 4,5 περιστατικών ανά εκατομμύριο δόσεις

ios_corona_virus_maska_therapia
Μετά τη χορήγηση 13,8 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων των Pfizer/ BioNTech και Moderna στον αμερικανικό πληθυσμό, οι περισσότερες αναφορές έκαναν λόγο για μη ανησυχητικές παρενέργειες, όπως πονοκέφαλος και κόπωση.

Στα εμβόλια δεν έχει αποδοθεί κανένας θάνατος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) συνέλεξαν στοιχεία το διάστημα μεταξύ 14ης Δεκεμβρίου του 2020 και 13 Ιανουαρίου του 2021, τόσο από ένα υφιστάμενο εθνικό σύστημα επιτήρησης των ανεπιθύμητων συμβάντων όσο και από το δικό του σύστημα παρακολούθησης της ασφάλειας, το οποίο εγκαθίδρυσε για τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Κατά το διάστημα αυτό, 6.994 αναφορές για ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό καταγράφηκαν στο εθνικό σύστημα επιτήρησης, με το 90,8% να ταξινομούνται ως μη σοβαρά και το 9,2% ως σοβαρά.

Σπάνια περιστατικά αναφυλαξίας καταγράφηκαν και με τα δύο τα εμβόλια, σε έναν ρυθμό 4,5 περιστατικών ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν, ένας αριθμός μικρότερος από εκείνον που είχαν προηγουμένως αναφέρει τα CDC, των 5 περιστατικών ανά εκατομμύριο χορηγούμενες δόσεις.

«Οι πάροχοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι παραλήπτες εμβολίων μπορούν να καθησυχαστούν για την ασφάλεια των εμβολίων των Pfizer και Moderna κατά της COVID-19», επισημαίνουν τα CDC στην εβδομαδιαία αναφορά τους.

Κλείσιμο
Ένα σύνολο 113 θανάτων αναφέρθηκε και οι διαθέσιμες πληροφορίες, που περιλάμβαναν πιστοποιητικά θανάτου και εκθέσεις νεκροψίας-νεκροτομής, δεν βρήκαν κάποια αιτιολογική σύνδεση μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid-19 και των θανάτων, σύμφωνα με τα CDC.

Ειδήσεις σήμερα 

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Σημαντική μάρτυρας κατέθεσε στην εισαγγελία 

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης - Ανησυχία από τη μετάδοση του ιού στους εργασιακούς χώρους 

Οικογένεια πριγκίπισσας Λατίφα μετά την εξαφάνισή της: Λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο σπίτι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης