Ιαπωνία: Το κυβερνών κόμμα προσκαλεί γυναίκες σε συναντήσεις αλλά χωρίς δικαίωμα λόγου

Ιαπωνία: Το κυβερνών κόμμα προσκαλεί γυναίκες σε συναντήσεις αλλά χωρίς δικαίωμα λόγου

Η Ιαπωνία προσπαθεί να δείξει ότι στηρίζει την ισότητα των φύλων – Είχε προκληθεί σάλος από τις σεξιστικές δηλώσεις του τέως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων

japan_government
Σε επικοινωνιακές κινήσεις για να δείξει ότι στηρίζει την ισότητα των φύλων προχώρησε το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σεξιστικές δηλώσεις του Γιοσίρο Μόρι, που παραιτήθηκε από επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, όταν είπε ότι οι γυναίκες με την «πολυλογία» τους τραβούν σε μάκρος τις συνεδριάσεις

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τοσιχίρο Νικάι αποφάσισε να δώσει στις γυναίκες μεγαλύτερο ρόλο στις συναντήσεις.

Όπως είπε, στις συνεδριάσεις του κόμματος θα λαμβάνουν μέρος και λίγες γυναίκες, ωστόσο δεν θα έχουν το δικαίωμα λόγου.

Το LDP κυβερνά την Ιαπωνία σχεδόν από το 1955, πρότεινε ομάδες αποτελούμενες από πέντε γυναίκες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του οργάνου, παραμένοντας σιωπηλά να παρατηρούν.

Η πρόταση σχολιάστηκε ιδιαίτερα επικριτικά τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με πολλούς να κάνουν λόγο για σοβινισμό και διάκριση εις βάρος των γυναικών.

Ωστόσο, ο Νικάι υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες να καταλαβαίνουν πλήρως τι είδους συζητήσεις συμβαίνουν.

Κλείσιμο
Το πρόβλημα της Ιαπωνίας στην ισότητα των φύλων αντανακλάται και στη σύνθεση του κατώτερου κοινοβουλίου, όπου μόλις το 9,9% είναι γυναίκες, πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 25,1%. Παράλληλα, με βάση τους δείκτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2020, η Ιαπωνία υποχώρησε κατά 11 θέσεις, και βρίσκεται 121η μεταξύ 153 χωρών, σημειώνοντας τα χειρότερα ποσοστά για προηγμένες οικονομίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε επτά περιοχές στα βόρεια προάστια παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

«Αναγνώρισα αυτόν που πήγε να με σκοτώσει»: Συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού ταξί για τον serial killer της Κηφισιάς

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης