Νέα Υόρκη: Δύο άστεγοι νεκροί από επιθέσεις με μαχαίρι στο μετρό

Νέα Υόρκη: Δύο άστεγοι νεκροί από επιθέσεις με μαχαίρι στο μετρό

Οι Αρχές εκτιμούν ότι  ένας δράστης ευθύνεται και για τις τέσσερις επιθέσεις

180418_10_41_48_5DS_5675
Μαχαίρωσαν τέσσερις άστεγους μέσα σε λίγες ώρες στο μετρό της Νέας Υόρκης με τους δύο εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν σοβαρά τραύματα. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου και φαίνεται ότι είχαν στόχο αποκλειστικά άστεγους, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εξέφρασαν τις υποψίες τους ότι πιθανότατα το ίδιο πρόσωπο κρύβεται πίσω από τις τέσσερις υποθέσεις, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και εξετάζουν παράλληλα τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών.

Το πρώτο θύμα εντοπίστηκε νεκρό σε τρένο στο Κουίνς περίπου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με αρκετές μαχαιριές στο λαιμό και την πλάτη. Δύο ώρες αργότερα, μια 44χρονη γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη και χωρίς τις αισθήσεις της στο μετρό του Μανχάταν.

Στο Μανχάταν σημειώθηκαν επίσης και οι άλλες δύο επιθέσεις σε βάρος δύο ανδρών 67 και 43 ετών, οποίοι φέρουν τραύματα, αλλά είναι καλά στην υγεία τους.

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στον σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης με περίπου 500 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Στα θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων, έχουμε δεσμευτεί ότι αποδώσουμε δικαιοσύνη στο 100%», δήλωσε ο επίτροπος του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης Dermot Shea κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: «Ανοιχτό» το σενάριο παράτασης - Αχτίδα ελπίδας τα «mega» εμβολιαστικά κέντρα

Ράνια Θρασκιά: «Γιατί έχουμε την ανάγκη να αμφισβητήσουμε τα θύματα;»

Είχαν διώξει τον Λιγνάδη από δραματική σχολή για ανάρμοστη συμπεριφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης