Ιταλία: Κλέφτες... ακροβάτες παρακολουθούν διασημότητες μέσω του Instagram και τους ληστεύουν

Ιταλία: Κλέφτες... ακροβάτες παρακολουθούν διασημότητες μέσω του Instagram και τους ληστεύουν

Έκλεβαν επώνυμα ρολόγια τσάντες και κοσμήματα σύμφωνα με την αστυνομία

xaker
Τέσσερις άνδρες στο Μιλάνο, με το ψευδώνυμο «κλέφτες ακροβάτες» λόγω της ευλυγισίας τους, φέρεται να λήστευαν εύπορους και διασημότητες παρακολουθώντας τις κινήσεις τους στο Instagram για να βρουν την κατάλλλη ευκαιρία να τρυπώσουν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις κλέφτες έχουν συλληφθεί.

Ανάμεσα στα θύματά τους είναι ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Ακράφ Χακίμι, η τηλεπαρουσιάστρια Ντιλέτα Λεότα και η influencer Ελεονόρα Ινκαρντόνα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».
diletta
Η Ντιλέτα Λεότα

Οι «κλέφτες ακροβάτες» κατασκόπευαν τους στόχους τους μέσω του Instagram: παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους όπως επίσης και ενημερώνονταν για την τοποθεσία του σπιτιού τους ακόμη και τον τύπο των παραθύρων τους για να μπορέσουν να τα παραβιάσουν.

Κλείσιμο
Οι άνδρες, ηλικίας από 17 έως 44 ετών, ήταν ντυμένοι κομψά για να μην ξεχωρίζουν από τους κατοίκους των εύπορων συνοικιών όπου ζούσαν τα θύματά τους.

Ωστόσο, κάμερα ασφαλείας τον περασμένο Δκέμβριο κατέγραψε μια κλοπή, στην οποία, ένα από τα μέλη της συμμορίας φαίνεται να κρατά τσίλιες την ώρα που ένας άλλος σκαρφάλωνε σε κτίριο και μπήκε από το παράθυρο σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

«Φόρεσε γάντια από λάτεξ και σκαρφάλωσε σβέλτα σε έναν στύλο με κατεύθυνση ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου, το οποίο στη συνέχεια παραβίασε κι έτσι κατάφερε να μπει στο σπίτι», ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Μιλάνου, Φραντσέσκα Κρούπι.

Στη συνέχεια ο κλέφτης άνοιξε την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκαν σαν «κύριοι» τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας και έβαλαν σε μία βαλίτσα τα κλοπιμαία πριν απομακρυνθούν από το κτίριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ξεκίνησαν τις κλοπές πέρυσι τον Ιούνιο, αποσπώντας αντικείμενα αξίας 150.000 δολαρίων, όπως κοσμήματα, επώνυμες τσάντες και ρολόγια μάρκας Rolex από το σπίτι της τηλεπαρουσιάστριας Ντιλέτα Λεότα.

Υπάρχουν υποψίες ότι η συμμορία κρύβεται και πίσω από την κλοπή αρκετών ρολογιών που ανήκαν στον ποδοσφαιριστή της Ίντερ, Ακράφ Χακίμι, ο οποίος ζούσε σε προσωρινό κατάλυμα την εποχή που έπεσε θύμα κλοπής τον Νοέμβριο, έχοντας μόλις μετακομίσει στο Μιλάνο εξαιτίας της μεταγραφής του στην Ίντερ.

Η σπείρα φέρεται επίσης να έχει κλέψει εννέα επώνυμες τσάντες και ρούχα από το σπίτι της influencer Ελεονόρα Ιρκαντόνα, τον Δεκέμβριο , που έχει πάνω από 500.000 followers τον Δεκέμβριο.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει τα περισσότερα κλοπιμαία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian».

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί υπάρχει η αβεβαιότητα για το πού και πόσο θα χιονίσει - Τι δείχνουν οι χάρτες, λίγο πριν την επέλαση της «Μήδειας»

Δυσαρέσκεια Άγκυρας για το Φόρουμ Φιλίας: «Θέλουν να δημιουργήσουν συμμαχία με βάση την εχθρότητα κατά της Τουρκίας»

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 - Στο ΦΕΚ η απόφαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης