Φαν του... Τσαρλς Μάνσον λέει ότι έκανε τατουάζ στο πρόσωπο με τις στάχτες του εγκληματία

Φαν του... Τσαρλς Μάνσον λέει ότι έκανε τατουάζ στο πρόσωπο με τις στάχτες του εγκληματία

Πώς δικαιολογεί την παράξενη απόφασή του

manson-ekso
Ένας 45χρονος άνδρας από τη Νέα Υόρκη πλήρωσε περίπου 600 δολάρια για δύο τατουάζ που τον συνδέουν άρρηκτα με την ιστορία του Τσαρλς Μάνσον, του σατανικού ηγέτη αίρεσης που πριν από 50 χρόνια έστειλε τους ακόλουθούς του να διαπράξουν ειδεχθείς δολοφονίες στο όνομά του.

Παρόλο που ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε και αποτεφρώθηκε το 2017, η... λατρεία ορισμένων εμμονικών οπαδών του παραμένει ζωντανή. Πρόκειται εξάλλου για μια φιγούρα που σημάδεψε τις δεκαετίες του '60 και του '70, με τις φρικτές πράξεις της «Οικογένειας Μάνσον» να εμπνέουν τα επόμενα χρόνια πολλές δημιουργίες της μουσικής, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Πιο πρόσφατα πάντως, ενέπνευσαν δύο τατουάζ στο πρόσωπο του Πάτρικ Μπουζ, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί «την εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία» να σημαδέψει μόνιμα το δέρμα του με μελάνι που περιέχει ένα... «κομματάκι» από τον εγκληματία. Τα δύο τατουάζ στα οποία αναφερόμαστε φιλοτέχνησε ο tattoo artist Ryan Almighty, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προμηθεύτηκε ένα τμήμα από την τέφρα του ηγέτη της «Οικογένειας Μάνσον» από έναν πρώην φίλο του εγγονού του.

helter


Τα τατουάζ που διάλεξε ο Μπουζ για να «διακοσμήσει» το πρόσωπό του είναι η φράση «Helter Skelter» ψηλά στο μέτωπο και ένα «Χ» χαραγμένο πάνω από τη μύτη. Το πρώτο είναι ουσιαστικά μια φράση από ένα τραγούδι των Beatles, την οποία χρησιμοποιούσε ο Μάνσον για να περιγράψει έναν επικείμενο αποκαλυπτικό φυλετικό πόλεμο. Ο διαταραγμένος άνδρας πίστευε ότι οι φόνοι που «διέταξε» με στόχο επιφανή θύματα (μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ) θα είχαν ως αποτέλεσμα να επισπευθεί ο συγκεκριμένος πόλεμος. Όσον αφορά το τατουάζ με το «X», ουσιαστικά παραπέμπει στο σύμβολο που είχε χαράξει ο Μάνσον και άλλα μέλη της «Οικογένειας» στο μέτωπό τους την περίοδο της δίκης τους.

Κλείσιμο
Ο 45χρονος προσέγγισε τον tattoo artist όταν έμαθε ότι είχε χρησιμοποιήσει τις στάχτες του Μάνσον για άλλα έργα τέχνης. «Ήταν μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μόνο μια φορά στη ζωή σου, να γίνεις κομμάτι της ιστορίας... Είναι παράξενο που ο Τσαρλς είναι κομμάτι μου τώρα. Και κάπως ανατριχιαστικό, το ομολογώ. Πάντως δεν νομίζω να με επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο», είπε ο Μπουζ στο Vice.

Παρόλο που δήλωσε ότι αισθάνεται θλίψη για τα θύματα της «Οικογένειας», ο 45χρονος εξήγησε ότι ο Μάνσον είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, το οποίο ήθελε να γίνει και δικό του κομμάτι. Περιγράφοντας τον αδίστακτο άνδρα ως «προφήτη» που προέβλεψε πολλά απ' όσα θα συνέβαιναν τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ότι, αν και όλα δείχνουν ότι έστειλε όντως τους ακόλουθούς του να διαπράξουν τους φόνους, «ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

helter-2


Ο Μπουζ, που συλλέγει αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τον Τσαρλς Μάνσον, παραδέχεται ότι η εμμονή του μπορεί να φαίνεται σε πολλούς ως κάτι τρελό ή ανόητο, όμως ο ίδιος «δεν δίνει δεκάρα για την γνώμη των άλλων». «Μου έχουν πει διάφορα πράγματα, π.χ. ότι είμαι τρελός ή άρρωστος. Ή ότι οι στάχτες είναι πιθανότατα ψεύτικές. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε», σημειώνει χαρακτηριστικά. Όπως επισημαίνει, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι το μελάνι στα τατουάζ του περιέχει όντως την τέφρα του Μάνσον, δεν έχει καμία απόδειξη για την αυθεντικότητά της.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, όταν ο Μάνσον πέθανε το 2017, ένα μέρος από τις στάχτες του σκορπίστηκε στην οροσειρά Σιέρρα στην Καλιφόρνια, ένα άλλο μέρος στον Κόλπο του Μεξικού και ένα τρίτο δόθηκε στο μέλος της «Οικογένειας Μάνσον», Σάντρα Γκουντ, που παρέμεινε πιστή στον ηγέτη της αίρεσης μέχρι τον θάνατό του. Το «μερίδιό» της από τις στάχτες παρέδωσε στην Γκουντ o εγγονός του Μάνσον, Τζέισον Φρίμαν, ο οποίος τις είχε «κερδίσει» μετά από δικαστική μάχη με άλλα δύο άτομα που τις διεκδικούσαν.

Ο tattoo artist έγραψε στο μπλογκ του ότι προμηθεύτηκε τις στάχτες από έναν άνδρα ονόματι Τόνι Μίλερ, που παρευρέθηκε στην κηδεία του Μάνσον και ήταν φίλος με τον Φρίμαν. Ο Μίλερ κατάφερε να αρπάξει μερικές από τις στάχτες και τις έδωσε στο φίλο του για να τις χρησιμοποιήσει στην τέχνη του. Έκτοτε ο Almighty ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει την τέφρα σε μια σειρά από πίνακες και σε μια μάσκα με το πρόσωπο του Μάνσον.

Με πληροφορίες από Vice, Daily Mail


Ειδήσεις σήμερα: 

Κατερίνα Καραβάτου: Ούτε σήμερα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR

Παπαθανάσης: «Να μη χτίζουμε προσδοκίες» για το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες

Μπιμπίλας (ΘΕΜΑ 104,6): Να μη γίνονται οι καταγγελίες σε τηλεπαράθυρα, αλλά να παίρνουν τη νομική οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης