Αμερικανός Γερουσιαστής θετικός στον κορωνοϊό μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου

Αμερικανός Γερουσιαστής θετικός στον κορωνοϊό μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου

Είχαν περάσει εννέα μέρες - Πόσο διάστημα χρειάζεται μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα

lints-gerousiastis-koronoios-5
Αίσθηση έχει κάνει η είδηση στις ΗΠΑ ότι ο Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης , Στίβεν Λιντς, βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό αφότου είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19.

O Στίβεν Λιντς είναι ένας από τους γερουσιαστές που έχουν βρει θετικοί στη νόσο Covid μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν. O Δημοκρατικός Γερουσιαστής είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του αμερικανικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής εταιρείας BionTech.

Όπως αναφέρει το δίκτυο «nbc», αποφάσισε να κάνει τεστ Covid αφού ένα μέλος του προσωπικού του στο γραφείο που διατηρεί στη Βοστόνη βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο Γερουσιαστής ενημερώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Στίβεν Λιντς ακολούθησε στο πρωτόκολλο ασφαλείας του Covid- 19, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας , ακόμη και μετά την χορήγηση των δύο δόσεων του εμβολίου ήψη του εμβολίου.

Από την πλευρά της, η Pfizer ισχυρίζεται ότι χρειάζονται επτά ημέρες για να αποκτήσει κανείς ανοσία από τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο, η δήλωση από το γραφείο του Λιντς ανέφερε ότι ο Γερουσιαστής έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου προτού παραβρεθεί στην ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, εννέα ημέρες πριν βγει θετικό το τεστ. Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Μπάιντεν, ο Λιντς, είχε βρεθεί αρνητικός σε τεστ Covid.

Ο Λιντς παραμένει ασυμπτωματικός και αισθάνεται καλά αλλά και θα τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, όπως ανέφερε σε δήλωσή της η Μόλι Ρόουζ Τάρπι, διευθύντρια επικοινωνίας του Δημοκρατικού Γερουσιαστή. Ο Λιντς είναι το δεύτερο μέλος του Κογκρέσου από τη Μασαχουσέτη που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC η Δημοκρατική Γερουσιαστής Λόρι Τράχαν βρέθηκε και αυτή θετική στον ιό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κατερίνα Καραβάτου: Ούτε σήμερα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR

Παπαθανάσης: «Να μη χτίζουμε προσδοκίες» για το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες

Μπιμπίλας (ΘΕΜΑ 104,6): Να μη γίνονται οι καταγγελίες σε τηλεπαράθυρα, αλλά να παίρνουν τη νομική οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης