ΗΠΑ: Σχεδόν 31 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η επιτροπή υποστήριξης του Τραμπ μετά την ήττα του!

ΗΠΑ: Σχεδόν 31 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η επιτροπή υποστήριξης του Τραμπ μετά την ήττα του!

Το ποσό δίνει ένα μέτρο για τη δύναμη του Τραμπ να επηρεάζει τις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων, ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός του Λευκού Οίκου

trump_kina
Η επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που συγκροτήθηκε μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, συγκέντρωσε 30,9 εκατομμύρια δολάρια στις τελευταίες εβδομάδες του 2020, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα που έγιναν γνωστά χθες, Κυριακή.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή έδειξαν ότι η επιτροπή πολιτικής δράσης υπό την ηγεσία του Τραμπ «Σώστε την Αμερική» έκλεισε το έτος 2020 με οικονομική ρευστότητα που προσέγγιζε τα 31 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό, που συγκεντρώθηκε μεταξύ της 24ης Νοεμβρίου και της 31ης Δεκεμβρίου, δίνει ένα μέτρο για τη δύναμη του Τραμπ να επηρεάζει τις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων, ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός του Λευκού Οίκου.

Καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δεύτερη δικαστική παραπομπή του στη Γερουσία, με την κατηγορία της υποκίνησης της εξέγερσης των οπαδών του, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αρκετοί από τους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη του Κογκρέσου υπερασπίζονται τον Τραμπ ή επιτίθενται στη διαδικασία της παραπομπής του.

Το ποσό των περίπου 31 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκε στη διάρκεια των πέντε τελευταίων εβδομάδων του 2020, ανταγωνίζεται τα ποσά που συγκέντρωσε η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ νωρίτερα μέσα στο 2020.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020 για παράδειγμα, η εκστρατεία για την επανεκλογή του συγκέντρωσε περίπου 25 και 55 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Κλείσιμο
Ο Τραμπ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να υποστηρίξει ή για να αντιταχθεί στους Ρεπουμπλικάνους, αναφορικά με τις εκλογές του Κογκρέσου το 2022.

Στις επιλογές του συμπεριλαμβάνονται η οικονομική υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων υποψήφιων προς εκλογή στο Κογκρέσο, τους οποίους θεωρεί πιστούς στον ίδιο, όπως, ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν στο Οχάιο. Ο Τζόρνταν είναι πιθανός διεκδικητής μιας έδρας στη Γερουσία.

Ο Τραμπ εξετάζει επίσης τη δυνατότητα παροχής οικονομικής υποστήριξης στους αντιπάλους όσων θεωρεί ότι τον έχουν προδώσει.

Μία τέτοια περίπτωση, είναι η βουλευτής Λιζ Τσέινι από το Γουαϊόμινγκ. Η Τσέινι ήταν η πιο υψηλόβαθμη βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα: 

O «Τζιμ» από το «The Office» αντάλλαξε... καυτό φιλί με κωμικό στη σκηνή του SNL

Σάλος με δικηγόρο στο Περού: Έκανε σεξ σε live streaming ακροαματικής διαδικασίας!

O «τέλειος» Φεβρουάριος: Τι κάνει τον μήνα που ξεκινά σήμερα να ξεχωρίζει;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης