Κορωνοϊός: Η Βολιβία αναμένει να παραλάβει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός: Η Βολιβία αναμένει να παραλάβει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Φεβρουάριο

Η Βολιβία παρέλαβε την Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου

vaccine
Ο Βολιβιανός πρόεδρος Λουίς Άρσε ανακοίνωσε χθες πως η χώρα κατέληξε σε μια συμφωνία να παραλάβει σχεδόν 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέσα στον Φεβρουάριο, μέσω του μηχανισμού COVAX,του οποίου ηγούνται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η συμμαχία για εμβόλια GAVI.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX έχει στόχο να διανείμει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσα στο 2021, αν και βρίσκεται αντιμέτωπο με πιθανές καθυστερήσεις εν μέσω ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού για την εξασφάλιση εμβολίων.

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα παραλάβουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο εμβόλια. Σημειώνουμε πρόοδο, έχουμε εμβόλια, έχουμε ελπίδα, θα προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Άρσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η Βολιβία παρέλαβε την Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Νωρίτερα χθες Σάββατο, η Γουατεμάλα είπε επίσης ότι θα παραλάβει μέσα στον Φεβρουάριο τις πρώτες 800.000 δόσεις εμβολίου μέσω του COVAX.

Η COVAX ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα κατέληξε σε συμφωνίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Οι προμηθευτές περιλαμβάνουν την Pfizer και την AstraZeneca.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Με βίασε μέσα στο δωμάτιο που κοιμόταν ο πατέρας μου»

Η Γερμανία παραγγέλνει ήδη εμβόλια για το 2022

Σύψας: Δεν θα διστάσουμε να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης