Ο Τζόνσον ανακοίνωσε τις 22 χώρες υψηλού κινδύνου - Όσοι φθάνουν από αυτές θα απομονώνονται σε ξενοδοχείο

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε τις 22 χώρες υψηλού κινδύνου - Όσοι φθάνουν από αυτές θα απομονώνονται σε ξενοδοχείο

Συναγερμός για τις μεταλλάξεις Νότιας Αφρικής και Βραζιλίας - Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που έσπασε το φράγμα των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό

London_Heathrow_Airport__1971_geograph-3211752-by-Ben-Brooksbank
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα, σε ξενοδοχείο, στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για κορωνοϊό, αυστηροποιώντας τη δράση της ώστε να αποτρέψει την εισαγωγή παραλλαγμένων στελεχών τα οποία ενδεχομένως είναι ανθεκτικά στα εμβόλια.

Το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες όπου παραλλαγμένα στελέχη «παρουσιάζουν έναν κίνδυνο», όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής.

Η λίστα περιλβάνει τις εξής χώρες: Αγκόλα, Αργεντίνη, Βολιβία, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Πράσινο Ακρωτήρι, Χιλή, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Εκουαδόρ, Σουασιλάνδη, Γαλλική Γουιάνα, Γουιάνα, Λεσότο, Μαλάουι, Μαυρίκιος, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένης της Μαδέρας και των Αζορών), Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουρινάμ, Τανζανία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στο ΗΒ. «Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα «μεταφέρονται απευθείας» εκεί όπου θα κάνουν την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Όσοι έρχονται στο ΗΒ, την πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από τη νόσο Covid-19, πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών.

Κλείσιμο
Το μέτρο αυτό δεν πάει τόσο μακριά όσο η καραντίνα σε ξενοδοχείο για όλες τις αφίξεις, μια πρόταση που είχε μελετηθεί προηγουμένως αλλά είχε απορριφθεί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα πως η επαναλειτουργία των σχολείων, που προβλεπόταν για μετά τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, θα μετατεθεί.

Θα λάβει χώρα από τις 8 Μαρτίου, αν ο σκοπός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό 15 εκατ. ανθρώπων που κρίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας, εκ των οποίων οι άνω των 70 ετών, έως τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιτευχθεί. Μετά το άνοιγμα των σχολείων, μια προοδευτική χαλάρωση του λοκντάουν θα μπορεί να ξεκινήσει.

«Άλλοι οικονομικοί και κοινωνικοί περιορισμοί θα αρθούν στη συνέχεια στον βαθμό που τα δεδομένα θα το επιτρέψουν», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση υπολογίζει στην εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών προκειμένου να εξέλθει από την υγειονομική κρίση και να άρει τους περιορισμούς.

Τουλάχιστον 6,8 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει ήδη μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα

«Θρίλερ» με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Πώς έγινε το επεισόδιο με τον ψαρά, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα

Κορωνοϊός: Σε Μακεδονία και Θράκη το 61% των θυμάτων του β’ κύματος της πανδημίας 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν και ο σκηνοθέτης να αυτοϊκανοποιείται» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης