ΗΠΑ: Ειρήνη και ασφάλεια για το Ισραήλ, κράτος για τους Παλαιστινίους

ΗΠΑ: Ειρήνη και ασφάλεια για το Ισραήλ, κράτος για τους Παλαιστινίους

Την πολιτική Μπάιντεν για τις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων περιέγραψε μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο σημερινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό, Ρίτσαρντ Μιλς.

Is-Pal
Αλλάζει - σε κάποια σημεία της - η αμερικανική πολιτική για τις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων: μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ρίτσαρντ Μιλς, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό , ανέφερε ότι «η πολιτική Μπάιντεν θα συνίσταται στην στήριξη μίας κοινά συμφωνημένης λύσης δύο κρατών, με το Ισραήλ να ζει με ειρήνη και ασφάλεια , δίπλα σε ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος».

Όπως είπε, η η Διοίκηση Μπάιντεν σκοπεύει να ξαναρχίσει την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή και να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης διπλωματικών επαφών που είχαν διακοπεί επί Τραμπ. Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προτρέπουν άλλες χώρες ( του αραβικού Κόσμου) να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, αλλά αναγνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι υποκατάστατο μίας ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Όπως είναι γνωστό, η κομβική απόφαση Τραμπ για τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ ήταν η αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσάς του - και η μεταφορά εκεί της αμερικανικής πρεσβείας. Πρόκειται για μία απόφαση που δεν σκοπεύει να αλλάξει η Διοίκηση Μπάιντεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης