Σομαλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί καθώς οι τζιχαντιστές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους

Σομαλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί καθώς οι τζιχαντιστές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους

Τουλάχιστον 13 τζιχαντιστές και 7 πολίτες, ανάμεσά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στην προσπάθεια της Σεμπάμπ να καταλάβει χωριά

sabaaab
Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Σομαλία σε σφοδρές μάχες ανάμεσα σε οπλισμένους πολίτες υποστηριζόμενους από τον στρατό και την τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ από το απόγευμα χθες Κυριακή, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο Άχμεντ Μοάλιν Φίκι, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης στην Γκαλμουντούγκ αρμόδιος για θέματα ασφαλείας, ανέφερε ότι τουλάχιστον 13 τζιχαντιστές και 7 πολίτες, ανάμεσά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στις περιοχές Μπα’αντέιν και Αμάρα, στην περιφέρεια Μουντούγκ.

Οι μάχες ξέσπασαν χθες το απόγευμα και συνεχίζονταν ως το βράδυ, με βαριές απώλειες και στις δύο πλευρές.

«Οι τρομοκράτες ήθελαν να καταλάβουν την Μπα’αντέιν και κοντινά χωριά, όμως κάτοικοι που πολεμούν εναντίον τους από πέρυσι τους εμπόδισαν να πάρουν τις περιοχές αυτές», ανέφερε ο πολιτειακός υπουργός.

«Σομαλοί στρατιώτες πήραν μέρος στις μάχες, στις οποίες σκοτώθηκαν 13 εξτρεμιστές και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι», πρόσθεσε.

Πέραν των 7 θυμάτων μεταξύ των πολιτών, ο υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει εάν και πόσες απώλειες υπήρξαν στις τάξεις του στρατού.

Κλείσιμο
Η Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, ισχυρίστηκε μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, του Andalus, ότι μαχητές της σκότωσαν τουλάχιστον δέκα στρατιώτες.

Η οργάνωση, η οποία εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων, κλιμακώνει τις ενέργειές της το τελευταίο διάστημα εναντίον των δυνάμεων της Σομαλίας και της Αφρικανικής Ένωσης, ιδίως στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας, ενόψει των εκλογών.

Μόνο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου τις προηγούμενες 48 ώρες σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι σε ενέργειες της Σεμπάμπ. Τζιχαντιστές διέπραξαν βομβιστικές επιθέσεις και στοχευμένες δολοφονίες, με στόχους κυρίως δημόσιους λειτουργούς και στρατιώτες, ενημέρωσε η αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις


Ειδήσεις σήμερα: 

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι είχε βιάσει 11χρονη αθλήτρια

Τζότζο Σίουα: Η εκατομμυριούχα έφηβη youtuber ανακοίνωσε ότι είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας 

Survivor: Η... εισβολή των δυο νέων παικτών και τα δάκρυα του Τριαντάφυλλού -Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης