Ο Τζο Μπάιντεν χόρεψε με τον οκτώ μηνών εγγονό του - Δείτε βίντεο

Ο Τζο Μπάιντεν χόρεψε με τον οκτώ μηνών εγγονό του - Δείτε βίντεο

Όλη η οικογένεια παρακολούθησε τη εκδήλωση από τον Λευκό Οίκο - Η ρητορική ερώτηση και η υπόσχεση του νέου προέδρου προς τον αμερικανικό λαό  - «Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε αν το κάνουμε μαζί» δήλωσε

beau
Την παράσταση έκλεψε ο μόλις οκτώ μηνών εγγονός του νέου Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στη χθεσινή τελετή της ορκωμοσίας του, καθώς χόρεψε στην αγκαλιά του παππού του κατά την έναρξη της συναυλίας στον Λευκό Οίκο.

beau_biden


Ιδιαίτερα συναισθηματική υπήρξε η στιγμή που ο 78χρονος πρόεδρος είχε στην αγκαλιά του το παιδί του 50χρονου γιου του, Χάντερ Μπάιντεν, τον μικρό Μπάου. Στον μικρό δόθηκε το όνομα του αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 από καρκίνο του εγκεφάλου.

hunter


Κλείσιμο
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8:30 μ.μ. (τοπική ώρα) και παρουσιάστηκε από τον ηθοποιό Τομ Χανκς. Η οικογένεια παρακολουθούσε με συγκίνηση τη σκηνή, καθώς η Demi Lovato τραγουδούσε το «Lovely Day» και ο μικρός έδειχνε να το απολαμβάνει.



Νωρίτερα όλη η οικογένεια παρακολούθησε την ορκωμοσία, μαζί και ο μικρός Μπάου, ενώ ο νεός Πρόεδρος των ΗΠΑ, το βράδυ πριν αποχωρήσει για τον Λευκό Οίκο, από όπου θα παρακολουθούσε το υπόλοιπο της παράστασης έδωσε μία ομιλία, κατά την οποία επαναλάμβανε τις εκκλήσεις του για ενότητα και επέμεινε στην πίστη ότι το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμη για το έθνος: «Όπως τόνισα και νωρίτερα, μάθαμε ότι η δημοκρατία είναι πολύτιμη και χάρη σε εσάς επικράτησε», είπε απευθυνόμενος στο κοινό.

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ, όσο και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις με τον σύζυγό της Νταγκ Έμποφ «θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι τα εγκαίνια δεν ήταν για εμάς αλλά για εσάς, τον αμερικανικό λαό».

Αφού ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το έθνος, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, της φυλετικής αδικίας, της κλιματικής κρίσης και των εσωτερικών απειλών για τη δημοκρατία της χώρας, ο Μπάιντεν απηύθυνε μία ρητορική ερώτηση στον λαό ζητώντας να μάθει εάν οι Αμερικανοί ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση.

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αν το κάνουμε μαζί», πρόσθεσε και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα εξής λόγια: «Σας ευχαριστώ λοιπόν για αυτήν την τιμή, θα σας δώσω τα πάντα».



Από την εκδήλωση πάντως δεν έλειψαν οι πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους και ο Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Τζο Μπάιντεν και όλοι μαζί επεσήμαναν την τεράστια σημασία της ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας, ενώ δεν παρέλειψαν να υπερτονίσουν την αξία της ενότητας του έθνους.

obama


Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι η παρουσία των τριών πρώην προέδρων έκανε ακόμη πιο αισθητή την απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από την τελετή, ο οποίος προτίμησε να αποχαιρετήσει τον Λευκό Οίκο αποχωρώντας για το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Γέφυρα 2»: Επιδότηση 300 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια

Μη παραγεγραμμένα αδικήματα ψάχνει η εισαγγελία μετά τη νέα καταγγελία σοκ Μπεκατώρου-Κακλαμανάκη 

Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ορκωμοσίας Μπάιντεν και Χάρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης