Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Τραμπ χωρίς αναφορά στον Μπάιντεν: «Το κίνημά μας βρίσκεται μόνο στην αρχή»

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Τραμπ χωρίς αναφορά στον Μπάιντεν: «Το κίνημά μας βρίσκεται μόνο στην αρχή»

Στον απόηχο της εμπρηστικής ομιλίας στις 6 Ιανουαρίου, ύστερα από την οποία ακολούθησαν επεισόδια βίας που στιγμάτισαν τη Δημοκρατία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής σχεδιάζει να ταξιδέψει στην πολυτελή του έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο διάδοχός του

Screenshot_2021-01-19_at_11_27_23_PM
Φεύγει σαν τον κλέφτη, όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης. Η αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο γίνεται υπό συνθήκες που θα αφήσουν πικρή γεύση ύστερα από μια ταραχώδη προεδρική θητεία. Ακόμη και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ διακρίνεται από διάθεση διχασμού και όχι συμφιλίωσης με την αλλαγή στην πολιτική ζωή της Αμερικής.

Χωρίς καμία αναφορά στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είναι το «αντίο» του Τραμπ που αποτελεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα.

«Το κίνημά μας βρίσκεται μόνο στην αρχή του», λέει, ενώ παράλληλα υπεραμύνεται των πολιτικών του λέγοντας ότι στη θητεία του δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο.

«Ορκίζεται μια νέα διοίκηση και προσευχόμαστε για την επιτυχία της στη διατήρηση της αμερικανικής ασφάλειας και ευημερίας», δηλώνει.

Farewell Address of President Donald J. Trump


Κλείσιμο
Δεσμεύεται, δε, για συνεχή παρουσία στην πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι το κίνημά του «μόλις αρχίζει».

«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση, θέλω να ξέρετε ότι το κίνημα που ξεκινήσαμε βρίσκεται στην αρχή του», σημειώνει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, υπερηφανεύτηκε σήμερα επειδή «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», πρόσθεσε.

Στον απόηχο της εμπρηστικής ομιλίας στις 6 Ιανουαρίου, ύστερα από την οποία ακολούθησαν επεισόδια βίας που στιγμάτισαν τη Δημοκρατία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής σχεδιάζει να ταξιδέψει στην πολυτελή του έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο διάδοχός του, την Τετάρτη.

Το ταξίδι θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας. Όπως προδίδει το πρόγραμμα που έχει κανονίσει ο Τραμπ, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Μελάνια είναι μάλλον απίθανο να φιλοξενήσουν τον Τζο και Τζιλ Μπάιντεν, το νέο προεδρικό ζεύγος, για καφέ, παράδοση που τελείται το πρωί της ορκωμοσίας.

Το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ έχει ακόμη μια ιδιαιτερότητα: Θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να ταξιδέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς δεν θα έχει αλλάξει μέχρι εκείνη την ώρα η αμερικανική προεδρία.

Εάν, ωστόσο, ο Τραμπ ταξίδευε μετά την ορκωμοσία, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Μπάιντεν για να χρησιμοποιήσει το Air Force One.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πάντως, όταν χρησιμοποιείται από απερχόμενο πρόεδρο λαμβάνει άλλη ονομασία, όπως συνέβη με τον Μπαράκ Ομπάμα που όταν ταξίδεψε, το αεροσκάφος είχε την ονομασία «Special Mission 44» (Ειδική αποστολή 44).

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Στον Στρατό και την Αστυνομία όσες δόσεις περισσεύουν κάθε ημέρα

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Μισή» μεταμέλεια από τους δύο ανήλικους - Επιμένουν ότι τους προκάλεσε ο 53χρονος

Η επόμενη μέρα του Τραμπ: Τον κυνηγούν οι τράπεζες, τον έκοψαν τα social, του γυρνούν την πλάτη και οι δικοί του 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης