Η απάντηση του Μακρόν στον Ερντογάν: «Αγαπητέ Ταγίπ, ας μιλήσουμε...»

Η απάντηση του Μακρόν στον Ερντογάν: «Αγαπητέ Ταγίπ, ας μιλήσουμε...»

Έτοιμος για επανεκκίνηση διαλόγου με τον Τούρκο πρόεδρο ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά από μια έντονη περίοδο - Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε στον Ερντογάν

erd_mac
Θετικός στην επανεκκίνηση διαλόγου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από μια έντονη περίοδο που προηγήθηκε στις μεταξύ τους σχέσεις, είναι ο Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό αποδεικνύεται από την επιστολή που έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος στον Τούρκο ομόλογό του και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «L' Opinion».

Στην επιστολή, που σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου, ο Μακρόν απαντά με φιλική διάθεση σε ποροηγούμενο αίτημα του Ερντογάν και δηλώνει διαθέσιμος για τηλεδιάσκεψη.

opinion_makron


«Değerli Tayyip, ας μιλήσουμε! Στη διάθεσή σας για μια τηλεδιάσκεψη», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, την τουρκική λέξη «Değerli» που σημαίνει «αγαπητέ».

Ακολούθως, ο Μακρόν εκφράζει, σύμφωνα με την L' Opinion, τις «ευχές σε εσάς και τον τουρκικό λαό για ευτυχία και αρμονία» και προσθέτει «όπως και εσείς, θεωρώ ότι η καταπολέμηση της επιδημίας της Covid-19 απαιτεί μια συλλογική απάντηση, επιθυμώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας τις επόμενες μέρες. Θα μπορούσαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να συζητήσουμε τα κύρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τις προοπτικές της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Εύχομαι το έτος 2021 να είναι το έτος της επιστροφής στη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τη θετική συμβολή της Τουρκίας».

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου  

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Δίωξη για κακούργημα στους δύο ανηλίκους - Έτσι τους έπιασε η ΕΛ.ΑΣ.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης