Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 21 εκατ. δόσεις εμβολίων βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 21 εκατ. δόσεις εμβολίων βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος

«21 εκατομμύρια λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι» γράφει η Daily Mail

vaccine_britain
Πάνω από 21 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε βρετανικό έδαφος, αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον αρκετές δόσεις για να επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού όλων των πολιτών άνω των 70, των κατοίκων κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων και του υγειονομικού προσωπικού μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Δεν έχουν περάσει ακόμα όλες οι παρτίδες εμβολίων από κανονιστικούς ελέγχους, και πολλές δεν έχουν ακόμη εισαχθεί καν σε φιαλίδια. Ωστόσο το γεγονός ότι έχουν ξεπεραστεί τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια είναι μια μεγάλη νίκη στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό», γράφει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ο Μπόρις Τζόσον υποσχέθηκε πριν από μερικές ώρες «μεγάλη εισροή εμβολίων» στη χώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και εντατικοποίηση του ρυθμού των εμβολιασμών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε εχθές ότι «είναι ανήσυχος» για ένα καινούργιο στέλεχος του κορωνοϊού που δείχνει να προέρχεται από τη Βραζιλία. Μετά από πλήθος επικρίσεων για τους «υπερβολικά χαλαρούς» στους συνοριακούς ελέγχους, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ώρες να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς, ίσως και να απαγορεύσει όλα τα ταξίδια από και προς την συγκεκριμένη χώρα.

Παρά την αισιοδοξία που φέρνει το γεγονός ότι η Βρετανία έχει εξασφαλίσει ήδη εκατομμύρια δόσεις των σωτήριων εμβολίων, η έξοδος από τη εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα από τη φονική πανδημία ίσως αργήσει. Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ο κίνδυνος να ξεμείνει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS) από κλίνες ΜΕΘ είναι σοβαρός. Την ίδια ώρα, ο Σερ Πάτρικ Βάλανς, κύριος σύμβουλος της κυβέρνησης σε επιστημονικά ζητήματα, προειδοποίησε για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων τις επόμενες εβδομάδες. Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι το lockdown έχει αποτελέσματα, αφού η καμπύλη των νέων μολύνσεων τείνει να ισοπεδωθεί σε ορισμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι θάνατοι από Covid-19 που έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν τους 100.000.


Ειδήσεις σήμερα

Οργή Τραμπ μετά την παραπομπή: Σταματάει να πληρώνει τον Ρούντι Τζουλιάνι $20.000 τη μέρα;

Άρμι Χάμερ: Αποχωρεί από φιλμ με την JLo λόγω του σκανδάλου με τις «kinky απιστίες» και τα BDSM μηνύματα! 

Νεκρός ηλικιωμένος σε ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία - Βρέθηκε δεμένος με τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης