ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε και δρομολογεί την καθαίρεση του Τραμπ εν μέσω φόβων για εξεγέρσεις οπαδών του

ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε και δρομολογεί την καθαίρεση του Τραμπ εν μέσω φόβων για εξεγέρσεις οπαδών του

Ο Μάικ Πενς αρνείται να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία - Ανησυχία για πολιορκία του Καπιτωλίου από περισσότερους από 4.000 υποστηρικτές του Τραμπ - «Μπλόκο» από όλα τα social media στον απερχόμενο πρόεδρο

trump-5241
Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η εκκίνηση της διαδικασίας για την απομάκρυνση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα. Κατά συνέπεια, καλούν τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να λάβει δράση.

Και αυτό παρότι έχει επισήμως αρνηθεί μέσω επιστολής του να επικαλεστεί την 25η τροπολογία. «Δεν πιστεύω ότι αυτή η πορεία δράσης είναι προς το συμφέρον του έθνους μας ή ότι συμμορφώνεται προς το Σύνταγμά μας», δήλωσε, αναφέροντας ότι θα δημιουργείτο «φρικτό προηγούμενο».

Παρ’ όλα αυτά, πληθαίνουν οι συντηρητικοί βουλευτές που τάσσονται υπέρ της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η βουλευτής Λιζ Τσέινι, κόρη του Ρεπουμπλικάνου πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, η οποία θεωρείται τρίτη στην ιεραρχία της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αναμένεται τώρα το ρεπουμπλικανικό κόμμα να καλέσει τα μέλη να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς να υπάρξει κοινή γραμμή που θα θωρακίζει τον Τραμπ.

kapitolio_xaos
Shcaffer_2
Ο Τζον Σέιφερ μπροστάρης στην αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο


Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στα επεισόδια στο Καπιτώλιο συμμετείχαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος και όχι οπαδοί του. Επιπλέον, δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του. «Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Στα Μέσα που τον έχουν μπλοκάρει προστέθηκε και το YouTube. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η διαδικτυακή πλατφόρμα αποφάσισε να «κατεβάσει» για τουλάχιστον μια εβδομάδα κι αν χρειαστεί περισσότερο, το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ. Σε επ’ αόριστον αναστολή βρίσκεται και ο λογαριασμός του στο Facebook και στο Twitter.

Κλείσιμο
Το βλέμμα όλων έχει πλέον στραφεί στην επικείμενη ορκωμοσία. Τα μέτρα είναι ήδη πολύ αυστηρά υπό την απειλή ότι χιλιάδες «ένοπλοι εξτρεμιστές» σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Στη δημοσιότητα βγήκε και σχετική αναφορά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για «ένοπλες διαμαρτυρίες» που προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες και στην Ουάσιγκτον.

Δείτε το βίντεο: Η εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο





Ως αποτέλεσμα, η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην αμερικανική πρωτεύουσα. Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον είναι μεταξύ αυτών που έχουν ζητήσει την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν την οικογένεια Τραμπ διχασμένη. Εν μέσω των πιέσεων και της απομόνωσης που βιώνει ο απερχόμενος πρόεδρος, οι ατζέντες των μελών της οικογένειας δεν συγκλίνουν. Η Ιβάνκα Τραμπ φαίνεται αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διασώσει το πολιτικό της μέλλον.

Παραλλήλως, μετά τον σάλο που προκάλεσε το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue με πρωταγωνίστρια την Καμάλα Χάρις, η σιδηρά κυρία του περιοδικού και της παγκόσμιας μόδας Άννα Γουίντορ εξέδωσε μία ανακοίνωση. Σε αυτήν απαντάει στους επικριτές που υποστηρίζουν ότι η νέα αντιπρόεδρος μοιάζει πιο άσπρη από το κανονικό και λιγότερο εκλεπτυσμένη. «Δεν ήταν πρόθεσή μας να μειώσουμε την σημασία της νίκης της εκλεγμένης αντιπροέδρου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

Περιορισμοί για τον κορωνοϊό θα ισχύουν και πέραν του Ιανουαρίου, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης