ΗΠΑ: Αθώος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

ΗΠΑ: Αθώος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

«Κανένας αστυνομικός της Κενόσα δεν θα διωχθεί (...) Με βάση τα γεγονότα και την νομοθεσία, αποφασίσαμε να μην προωθηθούν οι κατηγορίες», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας της Κενόσα

usa_blake
Οι εισαγγελικές αρχές αθώωσαν σήμερα έναν λευκό αστυνομικό για τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν στις 23 Αυγούστου, ένα περιστατικό που πυροδότησε θανατηφόρες διαδηλώσεις στους δρόμους και πυροδότησε φυλετικές εντάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απόφαση του εισαγγελέα της κοιμητείας της Κενόσα, Μάικλ Γκρέιβελι για μη απαγγελία κατηγοριών εναντίον του αστυνομικού Ρουστέν Σέσκι για τυχόν διάπραξη εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει νέες διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν σε αμερικανικές πόλεις τα τελευταία χρόνια μετά την αθώωση αστυνομικών για πυροβολισμούς μαύρων.

«Κανένας αστυνομικός της Κενόσα δεν θα διωχθεί (...) Με βάση τα γεγονότα και την νομοθεσία, αποφασίσαμε να μην προωθηθούν οι κατηγορίες», δήλωσε ο Γκρέιβελι σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επέμβασης που καταγράφηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου, ο Σέσκι πυροβόλησε στην πλάτη τον Μπλέικ επτά φορές από κοντινή απόσταση καθώς ο Μπλέικ άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του. Ο 29χρονος Αφροαμερικανός έμεινε παράλυτος από την μέση και κάτω.

Αστυνομικοί είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο του Μπλέικ και ο Γκρέιβελι απεφάνθη ότι ο Σέσκι είχε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Ο δικηγόρος του Μπλέικ, Μπεν Κρουμ, δήλωσε ότι ο Αφροαμερικανός προσπαθούσε να σταματήσει έναν καβγά μεταξύ δύο γυναικών όταν δέχθηκε τα πυρά μπροστά από τους τρεις από τους γιους του, ηλικίας 3, 5 και 8 ετών.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μητσοτάκης στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 16.000 εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» για την Αττική - Τριπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα μετά την Πρωτοχρονιά

Βρετανία: Ένας στους 50 κατοίκους νοσεί με κορωνοϊό – Έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης