ΗΠΑ: Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων η Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων η Νάνσι Πελόζι

Η 80χρονη Δημοκρατική νίκησε με μικρή διαφορά τον Ρεπουμπλικανό  Κέβιν ΜακΚάρθι - Δεύτερη διαδοχική θητεία για την Πελόζι

Pelozi
Η Νανσί Πελόζι κέρδισε άλλη μια θητεία ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την Κυριακή, έπειτα από μια πολύ «κλειστή» ψηφοφορία, κατά την έναρξη του 117ου Συνεδρίου.

Ο 80χρονη Δημοκρατική θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, διάρκειας δυο ετών, και τέταρτη συνολικά, έχοντας προηγουμένως εκλεγεί το 2007, 2009 και το 2019.

Η Πελόζι με καταγωγή από την Καλιφόρνια, αναδείχθηκε νικήτρια με 216 ψήφους έναντι 208 ψήφων του Ρεπουμπλικανού κι επίσης Καλιφορνέζου Κέβιν ΜακΚάρθι.



Η Πελόζι αναμενόταν να διατηρθεί στην κορυφή, αν και με μικρή διαφορά που αντικατοπτρίζει τα κέρδη των Ρεπουμπλικάνων στο Σώμα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών. Οι Δημοκρατικοί έχουν τη μικρότερη πλειοψηφία εδώ και χρόνια στο κάτω σώμα του Κογκρέσου, έχοντας χάσει έδρες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Κλείσιμο
Το νέο αμερικανικό Κογκρέσο συγκλήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, εν μέσω απειλών από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές ότι θα καταψηφίσουν την επικείμενη επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Τα μέλη του Κογκρέσου, όσοι εξελέγησαν για πρώτη φορά κι όσοι επέστρεψαν στα έδρανά τους, ορκίστηκαν σε μικρές ομάδες στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού. Λόγω της πανδημίας, κάθε εορταστική εκδήλωση ακυρώθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η viral πάστορας που έγινε στρίπερ απαριθμεί τα... «δώρα» που της χάρισε το 2020!

Eπιχείρηση «Ελευθερία»: Στα περιφερειακά νοσοκομεία τα εμβόλια για τους υγειονομικούς

Eurotunnel: Τι θα αλλάξει για το «σύμβολο σύνδεσης» στη μετά-Brexit εποχή;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης