
Κορωνοϊός - Νορβηγία: Νέοι περιορισμοί - Απαγορεύει τη διάθεση αλκοόλ - Σταματούν τα μαθήματα στα πανεπστήμια

Οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά «δείχνουν» νέο κύμα μολύνσεων στη Νορβηγία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας
Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και υπολογίζει τώρα πως ένας άνθρωπος που νοσεί μολύνει 1,3 ανθρώπους κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις αρχές.
«Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων», είπε η Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.
Επομένως, προκειμένου να μην έχουμε μια επιδημία που είναι «ανεξέλεγκτη», οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε η Σόλμπεργκ.
Ήδη από χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα σταματήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.
Και την Πέμπτη, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών, για να σταματήσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Εδώ οι άχρηστοι έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια εδώ και ενα χρόνο και κανείς δεν ασχολείται...Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βαφτίσουν τους άριστους των πρώην ΙΕΚ ως πανεπιστήμονες...