Επέστρεψε ο πρόεδρος της Αλγερίας στη χώρα του ύστερα από δίμηνη απουσία λόγω κορωνοϊού

Επέστρεψε ο πρόεδρος της Αλγερίας στη χώρα του ύστερα από δίμηνη απουσία λόγω κορωνοϊού

Ηλικίας 75 ετών και μανιώδης καπνιστής, ο Τεμπούν είχε αναχωρήσει από στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αλγέρι για ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία στις 28 Οκτωβρίου

ABDELMATZINT-TEMPOUN
Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, εμφανίστηκε απόψε στη δημόσια τηλεόραση μετά την επιστροφή στη χώρα του έπειτα από δύο μήνες παραμονής στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για τη νόσο Covid-19.

«Είναι δύσκολο για κάποιον να είναι μακριά από τη χώρα του και ακόμη δυσκολότερο για κάποιον που έχει μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν στις ειδήσεις των 8:00 μ.μ.

Το προεδρικό αεροπλάνο αναχώρησε από το Βερολίνο το μεσημέρι για να προσγειωθεί στο Αλγέρι το απόγευμα.

Κατά τα φαινόμενα σε καλή υγεία, ο Τεμπούν, ο οποίος πήρε βάρος μετά την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στις 13 Δεκεμβρίου, άφησε να εννοηθεί ότι έχει σχεδόν θεραπευτεί.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αλγερίας, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζεράντ και ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Σαΐντ Σενγκριά. Η ομιλία του Τεμπούν ήταν σύντομη για να ευχηθεί «καλή χρονιά σε όλους τους Αλγερινούς», «πολύ καλύτερη από το 2020».

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 13 Δεκεμβρίου όταν ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter την επιστροφή του «το συντομότερο δυνατό».

Ηλικίας 75 ετών και μανιώδης καπνιστής, ο Τεμπούν είχε αναχωρήσει από στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αλγέρι για ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία στις 28 Οκτωβρίου, αφότου προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19.

Κλείσιμο
Ολοκλήρωσε την θεραπεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά παρέμεινε στη Γερμανία για την περίοδο της ανάρρωσης.

Ειδήσεις σήμερα  

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Σε ποιες περιοχές έγιναν και τι έδειξαν τα 3.685 rapid test

Απόπειρα βιασμού 15χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει ο πατέρας της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης