Κορωνοϊός - Ιρλανδία: 79χρονη η πρώτη που εμβολιάστηκε

Κορωνοϊός - Ιρλανδία: 79χρονη η πρώτη που εμβολιάστηκε

Η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένει ότι θα εμβολιαστούν και οι 75.000 άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας καθώς και δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

ios_corona_virus_maska_therapia
Την ώρα που τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα αυξάνονται ραγδαία, η Ιρλανδία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για την Covid-19 χορηγώντας μια δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε μια 79χρονη γυναίκα, σε νοσοκομείο του Δουβλίνου, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία.

Η Άννι Λιντς έγινε το πρώτο πρόσωπο στην Ιρλανδία που έκανε το εμβόλιο, στο Νοσοκομείο Σεντ Τζέιμς. Σήμερα εμβολιάστηκαν επίσης γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας. «Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα. Σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα μας», είπε ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση αναμένει ότι θα εμβολιαστούν και οι 75.000 άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας καθώς και δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι η Ιρλανδία θα είναι σε θέση ενδεχομένως να εμβολιάσει όλους όσοι το επιθυμούν στη χώρα μέχρι τον Αύγουστο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα λάβουν έγκριση τα άλλα εμβόλια.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.047 τα κρούσματα, 458 διασωληνωμένοι και 58 νεκροί

Δολοφονία Τοπαλούδη: Εισαγγελική έρευνα για τον ψυχίατρο που άλλαξε τα φάρμακα του 23χρονου Ροδίτη

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ποιες είναι και με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης