Daily Mail: Αλβανός ράπερ ποστάρει «οδηγίες» για να μπει κανείς παράνομα στη Βρετανία

Daily Mail: Αλβανός ράπερ ποστάρει «οδηγίες» για να μπει κανείς παράνομα στη Βρετανία

Τα βίντεό του περιλαμβάνουν «συμβουλές» για ψεύτικες ταυτότητες και χρήση των αιτήσεων ασύλου, σύμφωνα με την Daily Mail

rap
Οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να ποζάρει δίπλα από πολυτελή αμάξια ή να απολαμβάνει το ποτό του σε high class εστιατόρια μαρτυρούν την τάση του νεαρού Ντιτζόνις Μπίμπα να επιδεικνύει τον χλιδάτο τρόπο ζωής του. Σύμφωνα με την Daily Mail όμως, ο Αλβανός ράπερ δεν καυχιέται μόνο για το lifestyle του στα social media, αλλά και για τις γνώσεις του που αφορούν στην παράνομη είσοδο στη Βρετανία και σε «κόλπα» που ξεγελούν τις Αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 20χρονος ράπερ με καταγωγή από την γειτονική μας χώρα φτιάχνει και ποστάρει  «βίντεο οδηγιών» με χρήσιμα tips για το πώς μπορεί να μπει κανείς παράνομα στη Βρετανία. Τα βίντεό του, που έχουν πάνω από 100.000 views, περιλαμβάνουν συμβουλές για τη χρήση ψεύτικων ταυτοτήτων, για αεροδρόμια όπου τα πλαστά έγγραφα δεν τραβούν την προσοχή και για τρόπους να επωφεληθεί κανείς από τα αιτήματα ασύλου.

biba


Ο Μπίμπα, που κατάγεται από τη βόρεια Αλβανία, έχει ιδιαίτερη απήχηση με πολλούς followers στα social media της χώρας του. Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να πίνει το ποτό του στην κορυφή του ουρανοξύστη Σαρντ, στο Λονδίνο, φορώντας ρούχα γνωστών σχεδιαστών, και άλλες που τον δείχνουν να ποζάρει μπροστά από σπορ αυτοκίνητα. Αρκετές βραδιές, ο ράπερ κάνει live chat από τη βρετανική πρωτεύουσα, γράφει επίσης η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, o Μπίμπα περιγράφει ανοιχτά πώς μπήκε παράνομα στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι αν τον ανακαλύψουν θα τον διώξουν. Σε ένα βίντεο, που αρχικά ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Instagram και αναδημοσιεύτηκε στο YouTube, χρησιμοποιεί έναν χάρτη Google για να δείξει τον δρόμο που ακολούθησε ένα φίλος του για να φτάσει στην Αγγλία, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ιταλική ταυτότητα.

biba-2


Η διαδρομή περιλάμβανε ένα ταξίδι από την Αλβανία στη Βαρκελώνη, και από εκεί με λεωφορείο σε ένα μικρό ισπανικό αεροδρόμιο, που η Daily Mail επέλεξε να μην κατονομάσει. Όπως αναφέρει ο Μπίμπα στο βίντεό του «το αεροδρόμιο αυτό δεν χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους για να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο». Στη συνέχεια του κλιπ ο ράπερ δίνει... αναλυτικές οδηγίες: «Αγόρασε το εισιτήριό σου Online και πήγαινε με ταξί στο αεροδρόμιο. Περπάτα αργά καθώς προσεγγίζεις την πύλη και χρησιμοποίησε το bar code του εισιτηρίου στο τηλέφωνό σου. Μετά συνέχισε στο scanner. Στη συνέχεια φτάνεις στο πιο σημαντικό σημείο, όπου πρέπει να δέιξεις την ταυτότητά σου. Χαμογέλα σαν Ιταλός. Σε αυτό το αεροδρόμιο η ταυτότητά σου θα φανεί σαν αληθινή, παρότι θα είναι ψεύτικη».

«Εδώ βρίσκεται το αεροπλάνο, επιβιβάζεσαι και πετάς», προσθέτει ο ράπερ στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου και έχει πάνω από 70.000 views.

Κλείσιμο
Σε ένα βίντεο από τον Σεπτέμβρη του περασμένου έτους, που επίσης έχει προβληθεί χιλιάδες φορές, ο νεαρός Αλβανός περιγράφει πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Ιρλανδία ως «πίσω πόρτα» για να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας πλαστά ρουμανικά έγγραφα. «Βγάζεις πλαστά χαρτιά και πας από την Ισπανία στο Δουβλίνο. Φτάνοντας εκεί ζήτας άσυλο. Έπειτα βγάζεις μια άλλη ψεύτικη ταυτότητα, που κοστίζει 300 ευρώ, και πετάς με αεροπλάνο στο Λονδίνο».

biba-3


Απαντώντας σε ερώτηση ενός φαν του, ο Μπίμπα εξηγούσε στο βίντεο ότι βρισκόταν στο Λονδίνο αλλά σκεφτόταν να επιστρέψει στη Γαλλία, ενώ ανέφερε ότι το δικό του ψεύτικο ρουμανικό διαβατήριο το βρήκε μέσω φίλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το YouTube αρνείται να αφαιρέσει τα βίντεο του Μπίμπα, ισχυριζόμενο ότι δεν παραβιάζουν τις πολιτικές του site. Στην απάντησή της η πλατφόρμα επιμένει ότι τα βίντεο περιγράφουν την εμπειρία του Μπίμπα όσον αφορά στην είσοδό του σε μια χώρα, αλλά δεν περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες ούτε διαφημίζουν κάποια υπηρεσία που βοηθά ανθρώπους να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Με πληροφορίες από Daily Mail


Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκινητικό βίντεο: Παραολυμπιονίκης ενθαρρύνει δίχρονο να περπατήσει με το προσθετικό του πόδι

Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Σήμερα στην Αθήνα 83.850 δόσεις του εμβολίου - Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης