Βραζιλία: Πάνω από 25.000 τα νέα κρούσματα - Σχεδόν 7 εκατομμύρια συνολικά οι μολύνσεις

Βραζιλία: Πάνω από 25.000 τα νέα κρούσματα - Σχεδόν 7 εκατομμύρια συνολικά οι μολύνσεις

Στους 435 ο αριθμός των νεκρών - Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο

covid_brazil
Η Βραζιλία κατέγραψε 25.193 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες και 433 επιπλέον θανάτους, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι τώρα 6.927.145 θετικές διαγνώσεις αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θανάτων έχει φθάσει τους 181.835, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, πάντως, συνεχίζει να χαίρει της υψηλότερης δημοτικότητας που έχει καταγράψει αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2019, μολονότι η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον πλανήτη, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή.

Κατά την έρευνα του ινστιτούτου Datafolha, το 37% του δείγματος θεωρεί την κυβέρνηση υπό τον Μπολσονάρου από καλή ως πολύ καλή, ποσοστό αμείωτο από τον Αύγουστο, ενώ το 32% χαρακτηρίζει αντίθετα την κυβέρνηση κακή ως φρικτή (–2%). Το 29% θεωρεί μέτρια την κυβέρνηση (+2%).

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπολσονάρου παρέτεινε ως τα τέλη της χρονιάς την καταβολή επιδομάτων στους φτωχότερους πολίτες για να μετριαστεί το πλήγμα που δέχονται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα έχει τονώσει τη δημοτικότητα του προέδρου, αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις με το οικονομικό του επιτελείο.

Το επίδομα αυτό άρχισε να καταβάλλεται τον Απρίλιο και μειώθηκε στο μισό τον Σεπτέμβριο, στα 300 reais (σχεδόν 49 ευρώ) και καταβάλλεται στους φτωχότερους εργαζόμενους και σε απασχολούμενους στον ανεπίσημο τομέα, τα εισοδήματα των οποίων καταβαραθρώθηκαν από την οικονομική κρίση που ακολούθησε την υγειονομική.

Ειδήσεις σήμερα

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον

«Παράθυρο» αισιοδοξίας από την πτώση των κρουσμάτων - Νέα μείωση στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: «Κλείνουν» Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Αυστηρά μέτρα στις χώρες της Ευρώπης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης