Στη «γωνία» η Wall Street Journal για σεξιστικό άρθρο κατά της Τζιλ Μπάιντεν

Στη «γωνία» η Wall Street Journal για σεξιστικό άρθρο κατά της Τζιλ Μπάιντεν

Σάλος για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα – Η μέλλουσα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αποκαλείται «παιδάκι» - Αμφισβητείται το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί τον τίτλο «δρ.» μπροστά από το όνομά της

jill_biden
Έντονες επικρίσεις έχει δεχθεί η αμερικανική Wall Street Journal για τη δημοσίευση «σεξιστικού» άρθρου γνώμης, στο οποίο η σύζυγος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν αποκαλείται «παιδάκι» ενώ σημειώνεται ότι δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ιδιότητα «Δρ.» μπροστά από το όνομά της.

Το άρθρο έχει προκαλέσει την έντονη οργή της ομάδας μετάβασης, που ζητά την απολογία του συντάκτη και πρώην αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Northwestern Τζόζεφ Έπστιν, που θέλησε να δώσει στην Μπάιντεν «μια μικρή συμβουλή».

Ξεκινώντας το άρθρο του, την αποκαλεί προκλητικά «Μαντάμ (σικ) Πρώτη Κυρία – κυρία Μπάιντεν – Τζιλ -παιδάκι», ο συντάκτης προτείνει να αφήσει τον τιμητικό τίτλο του «Δόκτωρα» πριν το όνομά της.

Το «Δρ Τζιλ Μπάιντεν ακούγεται και δείχνει απατηλό για να μην πούμε κωμικό», γράφει ο Έπστιν, σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι το πτυχίο σας είναι Ed.D, Διδάκτωρ εκπαίδευσης, που λάβατε από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ μέσω μιας διατριβής με τον ασυμβίβαστο τίτλο “Διατήρηση φοιτητών σε επίπεδο κοινοτικού κολεγίου: Ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών”. Ένας σοφός κάποτε είπε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκαλείται “Δρ” εκτός εάν έχει ξεγεννήσει παιδί. Σκεφτείτε το, δρ Τζιλ, και αφήστε τον τίτλο».


Έμμεση απάντηση για το ζήτημα υπήρξε την Κυριακή από την Τζιλ Μπάιντεν, που επέλεξε να γράψει στο twitter: «Μαζί χτίζουμε έναν κόσμο όπου τα επιτεύγματα των κοριτσιών μας θα εορτάζονται και δεν θα τα υποτιμούν».




«Ζητήστε συγγνώμη» λέει η ομάδα του Μπάιντεν

Στο ζήτημα παρενέβη και η διευθύντρια επικοινωνίας της Τζιλ Μπάιντεν Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, που έκανε λόγο για «σεξιστικό και ντροπιαστικό άρθρο». Ο εκπρόσωπός της στην ομάδα του Μπάιντεν Μάικλ ΛαΡόζα κάλεσε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι θα πρέπει να ντρέπεται για τη σεξιστική επίθεση.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της εφημερίδας υπερασπίστηκε το άρθρο γνώμης, λέγοντας ότι η κριτική αφορά σε ένα «μικρό θέμα» και είναι υπερβολική, ενώ κατηγόρησε την ομάδα του Μπάιντεν για απόπειρα πολιτικοποίησής του.

Αντιδράσεις και στα social media

Κλείσιμο
Πέραν των άμεσα εμπλεκομένων, το άρθρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από χρήστες που έκαναν λόγο για ρατσισμό και σεξισμό.


«Το όνομά της είναι δρ Τζιλ Μπάιντεν. Συνήθισέ το», ήταν το σχόλιο της Χίλαρι Κλίντον, ενώ η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Μπέρνις Κινγκ έγραψε: «Ο πατέρας μου ήταν δόκτωρ χωρίς να είναι γιατρός. Και το έργο του ωφέλησε πολύ την ανθρωπότητα. Το ίδιο και το δικό σας».




Παρέμβαση και από τον Νταγκ Έμχοφ, που αναμένεται να γίνει ο «Δεύτερος Κύριος», ως σύζυγος της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, είπε πως η Τζιλ Μπάιντεν έχει κερδίσει τα πτυχία της «με σκληρή δουλειά», σημειώνοντας ότι «αυτό το κομμάτι δεν θα είχε γραφτεί ποτέ για έναν άνδρα».



Έντονη αντίδραση από το Πανεπιστήμιο Northwestern

Η πιο έντονη αντίδραση προήλθε από το Πανεπιστήμιο Northwestern που εργαζόταν ο Έπστιν. Το αγγλικό τμήμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επικρίνει το άρθρο για την Τζιλ Μπάιντεν, «καθώς και τη μείωση των κερδισμένων πτυχίων σε οποιονδήποτε τομέα, από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο».

Μάλιστα, το προφίλ του στην ιστοσελίδα, όπου ο ίδιος φαινόταν ως «ομότιμος λέκτορας» αφαιρέθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πολάκης σε Κοντοζαμάνη: Τα δικά μου «διπλά βιβλία» ήταν αντί στεφάνων στις κηδείες


Ναρκωτικά στην Γκράβα: Αυτοί είναι οι 19 της συμμορίας


ΠΦΣ: Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων στον εμβολιασμό κατά της Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης