Εκτέλεση διαφωνούντα στο Ιράν: Αυστηρή καταδίκη ΕΕ - Γαλλίας

Εκτέλεση διαφωνούντα στο Ιράν: Αυστηρή καταδίκη ΕΕ - Γαλλίας

Η Γαλλία, που είχε δώσει άσυλο στον Ρουχολάχ Ζαμ, χαρακτήρισε, διά του υπουργείου Εξωτερικών, "βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη" την εκτέλεσή του

Ruhollah_Zam
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα "με τους πιο ισχυρούς όρους" την εκτέλεση του Ιρανού διαφωνούντα Ρουχολάχ Ζαμ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στη θανατική ποινή "υπό οιεσδήποτε περιστάσεις", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ΕΕ εκτιμά επίσης πως είναι "επιτακτική ανάγκη" οι ιρανικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και "να σταματήσουν να καταφεύγουν σε τηλεοπτικές ομολογίες προκειμένου να εγκαθιδρύσουν και να καταδείξουν την ενοχή τους", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

Από την πλευρά της η Γαλλία, που είχε δώσει άσυλο στον Ρουχολάχ Ζαμ, χαρακτήρισε, διά του υπουργείου Εξωτερικών, "βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη" την εκτέλεσή του.

"Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα το σοβαρό αυτό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου στο Ιράν. Πρόκειται για μία βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη, αντίθετη με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας αυτής", ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης