Φάουτσι: Θα εμβολιαστώ δημόσια

Το ίδιο θα κάνουν, όπως έχουν πει, Ομπάμα, Κλίντον και Μπους - Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ

fautsi
Απάντηση σε όσους εκφράζουν αμφιβολίες για τους εμβολιασμούς  δίνει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος θα εμβολιαστεί δημόσια, όπως έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν και οι πρώην πρόεδροι της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κίντον, Τζορτζ Μπους.

Μιλώντας στους New York Times, ο Φάουτσι τόνισε ότι σκοπός του είναι ο κόσμος να τον δει να εμβολιάζεται.

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ ώστε να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer.

Nωρίτερα, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, διατύπωσε την εκτίμηση πως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγείται από τη Δευτέρα, μετά την έγκριση από τις υγειονομικές αρχές.

«Θα εργαστούμε με την Pfizer στη διανομή (του εμβολίου) και θα μπορούσαμε, επομένως, να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη, την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων συνέστησε χθες την έγκριση του εμβολίου αυτού στις ΗΠΑ, κάτι που η FDA αναμένεται να κάνει «τις επόμενες δύο ημέρες», σύμφωνα με τον Αζάρ.

Κλείσιμο
Οι δόσεις θα διανεμηθούν απευθείας σε νοσοκομεία και φαρμακεία που θα εμβολιάζουν τις δύο ομάδες που έχουν προτεραιότητα: τους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και τους υγειονομικούς.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με 15,6 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και περισσότερους από 292.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς.

Οι μισοί Αμερικανοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν τις επιφυλάξεις σημαντικής μερίδας πολιτών κατά του εμβολίου του κορωνοϊού. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του «The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research», μόνον μισοί Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δεχθούν το εμβόλιο, όταν έρθει η σειρά τους.

Αντίθετα, το ¼ των ενηλίκων δεν είναι βέβαιοι αν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ περίπου άλλο ¼ αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.

Οι κύριες ανησυχίες εκφράζονται για την ασφάλεια των εμβολίων, που πρόσφατα αναπτύσσονται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον 70% του αμερικανικού πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να υπάρξει συλλογική ανοσία. Παρόλα αυτά και παρά τους 290.000 θανάτους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, έντονες είναι και οι επιφυλάξεις των πολιτών.

Πλέον, οι υγειονομικές αρχές καλούνται να πείσουν τους πολίτες να εμπιστευτούν το εμβόλιο, που ο δρ. Άντονι Φάουτσι έχει αποκαλέσει ως φως στο τέλος του τούνελ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.395 τα νέα κρούσματα - 583 οι διασωληνωμένοι, 102 θάνατοι

Αλβανία: Κλιμακώνονται οι ταραχές και επεισόδια μετά τη δολοφονία του 25χρονου

Ποιος ήταν ο αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους - Ο Επιφάνιος μέσα από τα δικά του λόγια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης