Συλλυπητήρια Ερντογάν για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Συλλυπητήρια Ερντογάν για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η δολοφονία είχε στόχο να υπονομεύσει την περιφερειακή ειρήνη – Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Ιράν μπορεί να προσπαθήσει να πλήξει ισραηλινά συμφέροντα σε γειτονικές χώρες

erdogan_123
Τη λύπη του για τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί απόψε, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε τη «βαθιά του λύπη» για την «αποτρόπαια» δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Ιρανού πυρηνικού φυσικού Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η δολοφονία του επιστήμονα στόχευε «την περιφερειακή ειρήνη». Ωστόσο, οι προσπάθειες «σκοτεινών κύκλων που θέλουν να σύρουν την περιοχή στην αστάθεια» θα αποβούν μάταιες, είπε.


Το Ισραήλ εκτιμά ως πιθανή επίθεση του Ιράν σε ισραηλινά συμφέροντα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ προειδοποίησε απόψε ότι ισραηλινά συμφέροντα στο εξωτερικό μπορεί να μπουν στο στόχαστρο του Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον του εβραϊκού κράτους μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα. 

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ, στην προειδοποίηση που εξέδωσε, εκτιμά ότι το Ιράν ενδέχεται να επιχειρήσει να εξαπολύσει επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, όπως στη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπέρ της λειτουργίας των δικαστηρίων ο δικηγορικός σύλλογος - Αιτήματα στον Τσιάρα


Η Ελλάδα ρίχνεται στον «πόλεμο» για να προσελκύσει ψηφιακούς μετανάστες


Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να πει εάν έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης