ΗΠΑ: Μέσα σε τρεις εβδομάδες ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς

ΗΠΑ: Μέσα σε τρεις εβδομάδες ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς

Το αμερικανικό CDC αναμένει ότι περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη Δεκεμβρίου

emvolio_2
Αισιόδοξα είναι τα νέα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται η έγκριση των εμβολίων των εταιρειών Pfizer και Moderna από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Οι περισσότερες αμερικανικές πολιτείες αναμένουν να μπορέσουν να εμβολιάσουν τους εργαζόμενούς τους στον τομέα της υγείας μέσα σε τρεις εβδομάδες αφότου παραλάβουν την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, είπε αξιωματούχος από τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας συμβουλευτικής επιτροπής.

Η Νάνσι Μεσόνιερ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τον Εμβολιασμό του CDC, μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Εμβολιασμού του CDC, όπου συζητήθηκε ποιες ομάδες θα πρέπει να λάβουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 μόλις γίνουν διαθέσιμα, πιθανόν τον Δεκέμβριο.

Παρουσίαση του CDC, που προβλήθηκε στη συνάντηση, έδειξε ότι η υπηρεσία αναμένει ότι περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη Δεκεμβρίου, με την αποστολή 5 έως 10 εκατομμυρίων δόσεων να γίνονται κάθε εβδομάδα μόλις το εμβόλιο λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Οι Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο των οποιών έχει αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, έχουν υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων με τη σειρά του, θα εξετάσει την αίτηση στις 10 Δεκεμβρίου και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ανάψει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του εμβολίου.

Από την πλευρά της, η Moderna, το εμβόλιο της οποίας αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 94,1% έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών, υπέβαλε σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα

Δεν λέει να βγει από το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη μετά από ένα μήνα σε lockdown

Κορωνοϊός: Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα «φάρμακα των πλουσίων»

Βρυξέλλες: Σε κορωνοπάρτι για gay ο ακροδεξιός Ούγγρος ευρωβουλευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης