Τρόμος στη Γερμανία: Μεθυσμένος ο δράστης της επίθεσης με τους τέσσερις νεκρούς

Τρόμος στη Γερμανία: Μεθυσμένος ο δράστης της επίθεσης με τους τέσσερις νεκρούς

Αποκλείεται το σενάριο της τρομοκρατίας - Ανάμεσα στα θύματα και κοριτσάκι εννέα μηνών - Στους 15 οι τραυματίες

trier1
Υπό την επήρεια αλκόολ φαίνεται πως ήταν ο 51χρονος Γερμανός που σκόρπισε τον τρόμο όταν με το όχημά του έπεσε πάνω σε πεζόδρομο επιφέροντας τον θάνατο τεσσέρων ανθρώπων και αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες.

Στη γερμανική πόλη Τρίερ, όπου εκτυλίχθηκε το δραματικό περιστατικό, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία έγινε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μεθυσμένος.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να διαφωτίσει τις έρευνες οι οποίες δεν έδειχναν το κίνητρο της τρομοκρατικής ενέργειας πίσω από την επίθεση.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, πάντως, προκάλεσαν μούδιασμα στη Γερμανία, λίγο προτού ξεκινήσει η περίοδος των γιορτών. Τα θύματα ήταν από εννέα μηνών μέχρι 72 ετών.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για αν φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».

Γερμανός υπήκοος 51 ετών ο δράστης

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SWR, ο 51χρονος οδηγός του τζιπ, με γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη από την αστυνομία, έπειτα από ένα χιλιόμετρο περίπου, ενώ δεν έχουν γίνει σαφείς λεπτομέρειες του περιστατικού στην πόλη, που αποτελεί γενέτειρα του Καρλ Μαρξ και το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο. Πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να έδρασε χωρίς συνεργό, ενώ σύμφωνα με το FOCUS, ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Bernd W. και είναι κάτοικος προαστίου του Τρίερ.  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη τέσσερα λεπτά μετά την αρχική ειδοποίηση. 

Δείτε στον παρακάτω χάρτη της DailyMail, τη διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου που διένησε ο δράστης με το τζιπ μέσα στην αγορά

Κλείσιμο
poreia_trier
 

Δείτε βίντεο με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και την πιθανή σύλληψη του δράστη





Ακολουθεί βίντεο από το σημείο, μετά το συμβάν







Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες, τονίζοντας: «Έχουμε αρκετούς τραυματίες στην πεζοδρομημένη ζώνη που χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη».

trier_xaos


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι, ενώ η τοπική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.  Η τοπική σελίδα Lokalo ανέφερε πως ένα Range Rover έπεσε μέσα στον πεζόδρομο, με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα




Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο FOCUS Online: «Είδα πολλούς ανθρώπους να πηδούν στο πλάι, πάνω από 30 άνθρωποι ήταν ξαπλωμένοι στο δρόμο, μερικοί από αυτούς ήταν ακίνητοι. Το αυτοκίνητο πήγαινε με 70 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα, ο οδηγός δεν κόρναρε, απλά επιτάχυνε».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.199 τα νέα κρούσματα - 596 διασωληνωμένοι 111 θάνατοι

Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο σεξουαλικό κορωνοπάρτι

Ιστορική προσελήνωση κινεζικού ρομποτικού σκάφους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης