Σομαλία: Τριάντα νεκροί σε μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς και στελέχη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας

Σομαλία: Τριάντα νεκροί σε μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς και στελέχη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας

 H τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι οι πολεμιστές της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό

somalia
Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ και οπλισμένους χωρικούς καθώς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Σομαλία, έκαναν γνωστό οι αρχές χθες Δευτέρα.

«Στείλαμε μέλη των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων να βοηθήσουν τους ντόπιους και οι μάχες επεκτάθηκαν σε πολλά χωριά το απόγευμα», εξήγησε ο Αμπντιάσις Κότζε, ανώτερος αξιωματικός του ομοσπονδιακού στρατού της Σομαλίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη της Σεμπάμπ επιτέθηκαν στην περιοχή Μπα’αντέιν, στην περιφέρεια Μούντουγκ.

«Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε ως και 30 ανθρώπους και στις δύο πλευρές, η Σεμπάμπ υπέστη βαριές απώλειες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι οι πολεμιστές της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό.

«Μαχητές της Σεμπάμπ κατέλαβαν αρκετούς τομείς της περιοχής μας για λίγο αλλά αναδιπλώθηκαν και τώρα έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή (...). Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτεθούν ξανά ανά πάσα στιγμή», είπε ο Γιούσουφ Αλί, προεστός στην Μπα’αντέιν.

Κλείσιμο
Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων.

Η οργάνωση πιέζει τοπικές κοινότητες να της παραδώσουν τον ατομικό οπλισμό των μελών τους και νεαρά αγόρια για να γίνουν μαχητές της.



Ειδήσεις σήμερα

«Ένεση» αισιοδοξίας η μείωση των κρουσμάτων - Πότε και με ποια κριτήρια οι αποφάσεις για το lockdown

Τουρκία: Καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα με πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Δείτε βίντεο: Η Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει τον τελευταίο της Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Λευκού Οίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης