Φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Παρίσι: «Μου θύμισε Συρία» - Δείτε φωτογραφίες

Φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Παρίσι: «Μου θύμισε Συρία» - Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν τον τραυματισμό ενός βραβευμένου φωτογράφου από τη Συρία που κάλυπτε τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στο Παρίσι – Η κατάσταση του θύμισε τον εμφύλιο στη χώρα του

fwtografos_parisi
Μνήμες από τη φρίκη της Συρίας ξύπνησαν σε έναν Σύρο φωτογράφο τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.


Ο Αμίρ Αλχαλμπί, που έχει συνεργαστεί και με το AFP, τραυματίστηκε στα επεισόδια, ενώ ανέφερε ότι υπέστη «βαρύ σοκ» από όσα βίωσε, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Μάλιστα όπως είπε, παγιδεύτηκε για πολλές ώρες με τραύματα στο κεφάλι, ενώ δεν είχε πρόσβαση και στο νοσοκομείο.


«Είμαι καλύτερα σήμερα το πρωί» δήλωσε ο Αλχαλμπί. Στο παρελθόν έχει κερδίσει διεθνή βραβεία για την κάλυψη της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, με φωτογραφίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Χαλέπι, για λογαριασμό του AFP.

fwtografos_parisi1
Κλείσιμο


«Το σοκ ήταν πολύ βαρύ, ειδικά χθες, όταν ήμουν τραυματισμένος, αιμορραγούσα πολύ στο πρόσωπο», είπε, προσθέτοντας ότι για δύο ώρες βρίσκονταν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας που τον εμπόδιζαν να φτάσει στο νοσοκομείο.


«Οι εικόνες από τη Συρία επέστρεψαν στο μυαλό μου. Ήμουν 15 χρονών όταν παγιδεύτηκα σε συγκέντρωση στο Χαλέπι, τραυματισμένος με δύο σφαίρες στο χέρι. Ήταν το Χαλέπι που επέστρεψε το Σάββατο το βράδυ».


Ο ίδιος βρισκόταν μαζί με άλλους τέσσερις ή πέντε φωτογράφους, που ήταν εμφανής η ιδιότητά τους. Τότε η αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση να διαλύσει τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί.


fwtografos_parisi2


Τελικά, ο φωτογράφος κατέληξε με μώλωπες, ενώ του έβαλαν επιδέσμους σε μεγάλο μέρος του κεφαλιού του. Γενικός Γραμματέας των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» έγραψε ότι ο 24χρονος τραυματίστηκε στην πλατεία της Βαστίλης από αστυνομικό γκλοπ, ενώ κάλυπτε τη διαμαρτυρία για λογαριασμό του Polka Magazine.

Τόσο το AFP όσο και το Polka Magazine καταδίκασαν με δηλώσεις τους το περιστατικό και διαμαρτυρήθηκαν για την απρόκλητη βία, καλώντας την αστυνομία να διερευνήσει το περιστατικό.

Πηγή φωτογραφιών: AFP / VISUALHELLAS.GR


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1044 τα νέα κρούσματα - 600 διασωληνωμένοι, 85 θάνατοι

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας οι καταγγελίες για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης