Η σύρραξη στο Τιγκράι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η σύρραξη στο Τιγκράι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η συνεδρίαση του ΟΗΕ θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης και θα είναι κλειστή για τον Τύπο

ΟΗΕ_ΣΑ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση αφιερωμένη στην ένοπλη σύρραξη στο Τιγκράι, κατόπιν αιτήματος των αντιπροσωπειών της Νότιας Αφρικής, του Νίγηρα, της Τυνησίας και του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή του ΣΑ του ΟΗΕ θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης και θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Δεν ήταν ακόμη σαφές χθες Δευτέρα εάν θα είναι εφικτή η δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης του Συμβουλίου αφού διεξαχθεί η συζήτηση για την αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στα στρατεύματα του Τιγκράι και αυτά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αιθιοπίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η σύγκρουση στην περιοχή του Τιγκράι, στην Αιθιοπία, έχει ως αποτέλεσμα 2,3 εκατ. παιδιά να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια ενώ χιλιάδες άλλα, που κατέφυγαν σε καταυλισμούς στο Σουδάν, βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση, σύμφωνα με τη Unicef.

Το Τιγκράι, μια περιοχή της βόρειας Αιθιοπίας, είναι το θέατρο βίαιων συγκρούσεων μετά την έναρξη στις 14 Νοεμβρίου στρατιωτικών επιχειρήσεων τις οποίες διέταξε ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ εναντίον του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) που διοικεί την περιοχή και εδώ και πολλούς μήνες αψηφά την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και, σύμφωνα με τις σουδανικές αρχές, άλλοι 36.000 διέσχισαν τα σύνορα και κατέφυγαν στο Σουδάν.

Ειδήσεις σήμερα

Μέσα στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»: «_πάρε ανάσα! _πας καλά, μη φοβάσαι! »

Δείτε βίντεο: Η Μελάνια…καλωσορίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Τραμπ... άναψε το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης