Κορωνοϊός: Ποιο είναι το σχέδιο των τριών σημείων που προτείνει ο Γερμανός «Τσιόδρας»

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το σχέδιο των τριών σημείων που προτείνει ο Γερμανός «Τσιόδρας»

Μπορεί μία κυβέρνηση να ανοίγει και να κλείνει την οικονομία και την κοινωνική ζωή εσαεί;

germany_lockdown_main
Ο κορυφαίος Γερμανός επιδημιολόγος Αλεξάντερ Κεκουλέ, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάλε, Βίτενμπεργκ, προτείνει ένα σχέδιο που δεν έχει lockdown.

Επανεκτιμώντας την κατάσταση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα του, ο διακεκριμένος Γερμανός καθηγητής έχει εκπονήσει ένα σχέδιο τριών σημείων, με το οποίο θεωρεί ότι θα μπορεί να χαλιναγωγηθεί η εξάπλωση της νόσου Covid- 19 με τους πολίτες να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Die Welt», ο Κεκουλέ εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο, η Γερμανία θα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 σε «αποδεκτό επίπεδο» - και μάλιστα χωρίς lockdown.

Το σχέδιο τριών σημείων που προτείνει ο επιδημιολόγος και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης

1ον: Μια «ιολογική προστατευτική οθόνη»

Αυτή αφορά τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Κεκουλέ, αυτή η προστατευτική ασπίδα πρέπει να αποτελείται από τακτικά rapid test και τη χρήση μάσκας τύπου FFP2 υψηλής ποιότητας.

Για παράδειγμα, μόνο όσοι μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ ή να κάνουν rapid τεστ αντισωμάτων , επιτρέπεται να επισκέπτονται γηροκομεία, όπως επισημαίνει.

Επιπλέον, όσοι διαμένουν ή επισκέπτονται σπίτια με ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα τύπου FFP2 κατά την παραμονή τους στο χώρο.

2ον:Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε «βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής»

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Κεκουλέ, η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα καταστήματα, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις εκκλησίες.

Στις «ειδικές περιοχές», όπως τα δημοτικά σχολεία, θα πρέπει να γίνονται τακτικά rapid test.

3ον: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εκδηλώσεις - συναθροίσεις

Για συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστούς χώρους , θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Αυτό μπορεί να μην ισχύσει εάν οι συμμετέχοντες παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ Covid- 19. Σύμφωνα με τον Κεκουλέ, ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού θα ήταν υψηλότερος με το σχέδιο των τριών σημείων που έχει εκπονήσει απ΄ότι ένα «lockdown».

Ωστόσο, «καθίσταται δυνατή σε μεγάλο βαθμό μία φυσιολογική κοινωνική και οικονομική ζωή» κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως επισημαίνει στην γερμανική εφημερίδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 70% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης

Νοσοκομείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη: Είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν!

Κωστίδης για τη μάχη του με κορωνοϊό: «Πρώτη φορά φοβήθηκα τόσο πολύ- Πνιγόμουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης