Δολοφονία καθηγητή: Mήνυμα που χαρακτήριζε τη Γαλλία «χώρα των άπιστων» βρέθηκε στο κινητό του ισλαμιστή δράστη

Δολοφονία καθηγητή: Mήνυμα που χαρακτήριζε τη Γαλλία «χώρα των άπιστων» βρέθηκε στο κινητό του ισλαμιστή δράστη

Άνοιγμα του τηλεφώνου του Τυνήσιου Μπραχίμ Αουισαουί που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη

gallia_kathigitiss
Φωτογραφία του ισλαμιστή δράστη του αποκεφαλισμού του Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί και ένα ηχητικό μήνυμα, που χαρακτήριζε τη Γαλλία «χώρα των άπιστων», βρέθηκαν στο τηλέφωνο του δράστη της επίθεσης, με τρεις νεκρούς, την 29η Οκτωβρίου στη Νίκαια, έγινε γνωστό από την αντιτρομοκρατική εισαγγελία της Γαλλίας (Pnat).

Το «άνοιγμα» του τηλεφώνου του Τυνήσιου Μπραχίμ Αουισαουί, που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, αποκάλυψε επίσης «φωτογραφίες σχετικές» με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπλήρωσε η εισαγγελία.

«Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν έχουν καθοριστεί επαφές σε επιχειρησιακό επίπεδο του φερόμενου ως δράστη που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το πέρασμά του στη δράση», διευκρινίζει η Pnat, προσθέτοντας ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στο να «διαπιστώσει εάν μπόρεσε να επωφεληθεί από μια συνωμοσία ή οποιαδήποτε στήριξη στο εγκληματικό σχέδιό του, είτε στη Γαλλία, την Ιταλία ή την Τυνησία».

Ο δράστης, γεννηθείς το 1999 και θετικός στην Covid-19, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο «στην περιοχή του Παρισιού» και οι αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να τον ανακρίνουν, επισημαίνει η εισαγγελία.

Οι ερευνητές, που βρήκαν στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία του Αμπντουλάχ Ανζόροφ, του δράστη του αποκεφαλισμού, στις 16 Οκτωβρίου, του Σαμιέλ Πατί, μπόρεσαν να καταγράψουν το δρομολόγιό του από την αναχώρηση από την Τυνησία με πλοίο τη 19η Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Pnat.

Αφιχθείς στη Λαμπεντούζα μία ημέρα μετά, ο Μπραχίμ Αουισαουί τέθηκε σε καραντίνα σε ένα πλοίο έως τις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αποβιβάστηκε στο Μπάρι όπου αμέσως έλαβε εντολή απέλασης από την Ιταλία.

Πέρασε 14 ημέρες στη Σικελία, το διάστημα μεταξύ 12ης και 26ης Οκτωβρίου, προτού μεταβεί στη Ρώμη στις 27 το πρωί και στη Νίκαια το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κλείσιμο
Δύο ημέρες μετά, σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στη βασιλική της Νίκαιας, προτού τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικά πυρά.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα - 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική

Παπαευαγγέλου: Ενδεχομένως να χρειαστούμε κι άλλα lockdown - Σημάδια σταθεροποίησης στη Θεσσαλονίκη

Δημοτικά σχολεία: Αύριο οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης