Τουρκία: Ο Λουτφί Ελβάν νέος υπουργός Οικονομικών

Τουρκία: Ο Λουτφί Ελβάν νέος υπουργός Οικονομικών

Μετά την αιφνιδιατική παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν

57b578331d7fb
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Λουτφί Ελβάν νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, αφότου έκανε δεκτή δεκτή την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο διορισμός του Ελβάν δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναταράξεις στην τουρκική πολιτική σκηνή προκάλεσε η παραίτηση-έκπληξη του γαμπρού του Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, ο Τούρκος πρόεδρος αποδέχθηκε την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα έχει καταποντιστεί και η οικονομία της χώρας βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Ο 42χρονος Αλμπαϊράκ διορίστηκε υπουργός Ενέργειας το 2015, ενώ με την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2018 μεταπήδησε στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, η οικονομία της Τουρκίας επλήγη από δύο ισχυρά χτυπήματα, διψήφιο πληθωρισμό και υψηλή ανεργία. Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αξίας της από τις αρχές του 2018.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Ερντογάν απομάκρυνε από το πόστο του τον διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, Μουράτ Ουισά,λ και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ ύστερα από το νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Η αποτελεσματικότητά του θα είναι ίδια με αυτή των παιδικών εμβολίων

Σύμβουλος Μπάιντεν: Φτάσαμε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας

Πρόκληση Πολάκη: Διαφημίζει τσιμπούσι εν μέσω καραντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης