Αμερικανικές εκλογές 2020 - Μπάιντεν: Πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές

Αμερικανικές εκλογές 2020 - Μπάιντεν: Πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές

«Σας καλώ να μείνετε ψύχραιμοι, η καταμέτρηση ψήφων προχωρά κανονικά», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς - Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Τραμπ στη Δικαιοσύνη για να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

covid_biden
Λίγες ώρες μετά το θρίλερ που επικράτησε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων σε πολιτείες-κλειδιά, επικαλούμενος νοθεία, ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του.

Οι προσφυγές του Τραμπ για να σταματήσει η καταμέτρηση σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν έπεσαν, πάντως, στο κενό, καθώς απορρίφθηκαν. Μετά την τελευταία εξέλιξη, ο Μπάιντεν κάλεσε τον κόσμο να είναι ψύχραιμος ενώ προχώρησε στη διαβεβαίωση πως η εκλογική διαδικασία θα κυλήσει με ομαλότητα.

«Η διαδικασία καταμέτρησης στις πολιτείες-κλειδιά ολοκληρώνεται, θα γνωρίζουμε πολύ σύντομα», προσέθεσε ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς. 



«Εξακολουθούμε να αισθανόμαστε πολύ καλά. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψήφων, η Κάμαλα Χάρις κι εγώ θα είμαστε νικητές... οπότε σας καλώ να μείνετε ψύχραιμοι, η διαδικασία προχωρά κανονικά», προσέθεσε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί έναντι του Τραμπ σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν, ενώ αναμένεται, σε λίγο, που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, να επικρατήσει και στη Νεβάδα.

Στην Πενσιλβάνια ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς μείωσε το ποσοστό διαφοράς με τον Τραμπ.

Αναφερόμενος στην πανδημία που σαρώνει τις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι ενήμερος για την κρισιμότητα της κατάστασης και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

«Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες όσων έχασαν τους αγαπημένους τους από την πανδημία», είπε.

Κλείσιμο
Σε tweet που έκανε νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα.

Σε τέσσερις πολιτείες, στις οποίες εκκρεμούν τα τελικά αποτελέσματα, εστιάζεται το ενδιαφέρον για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Τα τελικά αποτελέσματα εκκρεμούν στην Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα. Από όσες πολιτείες έχουν κριθεί, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες και ο Τραμπ 214. Ο «μαγικός» αριθμός, υπενθυμίζεται, είναι το 270.

Στην Τζόρτζια, με το 99% των ψήφων καταμετρημένο, το προβάδισμα του Τραμπ έχει μειωθεί στο 0,3% ή περίπου 3.000 ψήφους.

Στην Βόρεια Καρολίνα, με το 94% των ψήφων καταμετρημένο, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει διαφορά 1% ή περίπου 75.000 ψήφους, και είναι σχετικά σίγουρος για την τελική του επικράτηση.

Στην Πενσιλβάνια, με το 88% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τραμπ προηγείται με λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες ή περίπου 100.000 ψήφους. Η δυναμική όμως είναι υπέρ του Μπάιντεν, καθώς μετρούνται οι επιστολικές ψήφοι, και ίσως υπάρξει ανατροπή.

Στη Νεβάδα, με το 76% καταμετρημένο ο Μπάιντεν είναι μπροστά με 1% ή περίπου 10.000 ψήφους.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

Lockdown: Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που κλείνουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Κομμωτήρια: Ανοικτά το Σαββατοκύριακο - Από Δευτέρα κατεβάζουν ρολά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης