Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίας ο ιερέας - Τι είπε στο protothema.gr εφημέριος της ορθόδοξης κοινότητας

Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίας ο ιερέας - Τι είπε στο protothema.gr εφημέριος της ορθόδοξης κοινότητας

Τρόμος ξανά στη Γαλλία - Διαφεύγει ο δράστης - Ποιος είναι ο ιερέας που δέχτηκε επίθεση την ώρα που έκλεινε την εκκλησία - Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη στη Λιόν»

priest_main1
Ενας τραυματίας έπειτα από επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Τραυματίας είναι ο ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής ο οποίος δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο με πριονισμένη κάννη στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).

Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα δύο φορές στην κοιλιά!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr τραυματίας είναι ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος είναι ο εφημέριος της ελληνόφωνης ορθόδοξης εκκλησία της Λυών. Στη Λυών υπάρχει και μια δεύτερη επίσης ορθόδοξη εκκλησία, αλλά γαλλόφωνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο ιερέας Αντουάν Καλό, εφημέριος της γαλλόφωνης ορθόδοξης εκκλησίας, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 52 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.
Είπε επίσης ότι ποτέ η ελληνορθόδοξη κοινότητα δεν είχε δεχθεί απειλές.

Κλείσιμο
Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.




priest__1_
priest__2_
priest__3_
priest__4_


Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη στη Λιόν»

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης