Σεισμός - Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί

Σεισμός - Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί

Διασώθηκαν μάνα με τα 3 παιδιά της μετά από 23 ώρες αγωνίας

tourkia_ar
Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σμύρνη αυξήθηκε στους 35, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

«Έχουμε 35 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.





Κλείσιμο

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη.  Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.



Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. «Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους», δήλωσε η γυναίκα στο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Αδέλφια εξ αγχιστείας δηλώνουν ερωτευμένα με πάθος και διχάζουν το TikTok 

Δείτε βίντεο: Νεαροί διασκεδάζουν στους δρόμους της Αθήνας πριν το κλείσιμο της εστίασης

Κορωνοϊός: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης