Αμερικανικές εκλογές: Η Ρωσία εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις ανεξαρτήτως νικητή στις εκλογές

Αμερικανικές εκλογές: Η Ρωσία εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις ανεξαρτήτως νικητή στις εκλογές

Οι κυρώσεις στην Ρωσία θα παραμείνουν ανεξάρτητα από τον νικητή νικητής των αμερικανικών εκλογών, δηλώνει σύμμαχος του Πούτιν – Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε 46 φορές κυρώσεις στη χώρα του

23355362
Τη διατήρηση των αμερικανικών κυρώσεων, ανεξαρτήτως του νικητή των προεδρικών εκλογών βλέπει η Ρωσία, σύμφωνα με τον σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόεδρο της ρωσικής κρατικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν που μίλησε για το ζήτημα στο Reuters.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια επενδυτικού φόρουμ που διοργανώθηκε και ενώ κάθονταν δίπλα στον Κόστιν, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ τα τελευταία τέσσερα χρόνια επέβαλλε 46 φορές κυρώσεις στην Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, αφότου οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποφανθεί ότι η Ρωσία προσπάθησε να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016, δείχνοντας την συμπάθεια της προς τον Τραμπ, μια κατηγορία την οποία η Μόσχα έχει αρνηθεί. Επίσης οι Ρώσοι είχαν κατηγορηθεί ότι επιχείρησαν να παρέμβουν και στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Είναι δύσκολο να πεις ποιος από τους υποψήφιους θα είναι καλύτερος για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» δήλωσε ο ηλικίας 64 ετών Κόστιν.

Ο Κόστιν μαζί με μερικούς άλλους αξιωματούχους και εταιρείες έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων στους οποίους είχαν επιβληθεί το 2018 αμερικανικές κυρώσεις για «διεθνή κακοήθη δραστηριότητα».

Χλιαρή προτίμηση για τον Τραμπ από το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο, το οποίο φαίνεται να έχει μια χλιαρή προτίμηση για τον Τραμπ, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ. Πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν δείχνουν ότι υπεκφεύγει, επαινώντας και επικρίνοντας τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον Τζο Μπάιντεν.

«Δεν είναι σαφές εναντίον ποιού και για ποιόν λόγο χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις (από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσία), δήλωσε ο Κόστιν. «Προς το παρόν, πιστεύω ότι οι κυρώσεις δεν θα αρθούν και δεν θα γίνουν πιο σκληρές. Βασίζουμε τα σχέδια μας πάνω σ’ αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Κόστιν.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει επαινέσει τον Πούτιν, στις εθνικές δημοσκοπήσεις έπεται επί μήνες σταθερά του Μπάιντεν, εν μέρει λόγω της ευρείας αποδοκιμασίας του για τους χειρισμούς του στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις στις πιο κρίσιμες Πολιτείες, έχουν δείξει να μειώνεται η μεταξύ τους διαφορά.

Κλείσιμο
Οι εκλογές επιβαρύνουν το ρούβλι επί μήνες, με τους επενδυτές να συνδέουν μια νίκη του Μπάιντεν ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Ρωσία ως την μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, με μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ερχεται ολικό κλείσιμο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1690 νέα κρούσματα - 128 οι διασωληνωμένοι

Σεισμός στη Σάμο - Τσελέντης: «Ήταν ο κύριος σεισμός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης