Κορωνοϊός: Συγκινεί άνδρας για τη σύζυγό του που νοσηλεύτηκε

Κορωνοϊός: Συγκινεί άνδρας για τη σύζυγό του που νοσηλεύτηκε

Ο έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού - «Δεν είχα ακούσει τη φωνή της για οχτώ εβδομάδες», λέει ο Μάικ για την Μπόνι

mike
Ο έρωτας, στις νέες συνθήκες, που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού, φαντάζει δύσκολο πράγμα, τόσο για τις ερωτικές ιστορίες που μόλις που πρόλαβαν να ξεκινήσουν, όσο και για εκείνες που μετρούν ήδη πολλά χρόνια. Μία τέτοια ιστορία αγάπης είναι κι εκείνη του Μάικ Μπίσοπ και της επί πολλά χρόνια συζύγου του Μπόνι Μπίσοπ.

Ο Μάικ και η Μπόνι, είναι παντρεμένοι και πολύ ερωτευμένοι εδώ και 25 περίπου χρόνια και ζουν στην πόλη Μπάιραμ του Μισισίπι, στις ΗΠΑ. Μπορεί να ήταν αχώριστοι όλα αυτά τα χρόνια και μαζί σε κάθε δυσκολία, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε τελικά να τους απομακρύνει.

Η Μπόνι έχοντας προσβληθεί από τον ιό του κορωνοϊού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ήδη από τον Ιούλιο του 2020. Μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία του συζύγου της βλέπουμε την καθημερινότητα του μακριά από εκείνη, και αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η πανδημία αυτή και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει, «Ξύπνησε εκείνο το πρωινό της Πέμπτης γύρω στις 3 τα ξημερώματα». «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», του έλεγε. Αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο, στο οποίο παρέμεινε για αρκετό καιρό. Έκτοτε, ο Μάικ περνούσε τα απογεύματα του μόνος στο σπίτι, χωρίς τη συντροφιά της γυναίκας του. Τονίζει, πως από την ημέρα της γνωριμίας τους δεν την είχε αποχωριστεί ποτέ. «Όταν μπαίνω στο σπίτι το βρίσκω άδειο», επισημαίνει, «δεν υπάρχει κανείς εκτός από μένα. Είναι άδειο χωρίς αυτή». Κάθε μέρα προσευχόταν να επιστρέψει το συντομότερο, ωστόσο η μέρα αυτή έδειχνε να αργεί. Κάποια στιγμή, έπειτα από αρκετό καιρό, κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της μέσω κάμερας και, όπως ο ίδιος περιγράφει, η στιγμή υπήρξε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη. «Δεν είχα ακούσει τη φωνή της για οχτώ εβδομάδες», αναφέρει μεταξύ άλλων. Παρ' όλα αυτά, η εξέλιξη της υγείας της υπήρξε θετική και, αφού ανάρρωσε, επέστρεψε κοντά στο σύντροφο της.

Πάντως, πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν το σχόλιο του Μάικ για την διαχείρηση του ζητήματος του κορωνοϊού από την κοινωνία. Αναφέρει, ότι στην κοινότητα του Μισισίπι το 60% των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω κορωνοϊού αφορούσε στους έγχρωμους κατοίκους της. Υποστηρίζει, πως εάν είχε νοσήσει η κοινότητα των λευκών, με τον τρόπο που προσβλήθηκε εκείνη των έγχρωμων, η κατάσταση θα είχε διαχειριστεί με εντελώς διαφορετικό και πιο άμεσο τρόπο. Ενώ, τέλος επιρρίπτει ευθύνες και σε όσους δεν χρησιμοποιούν μάσκες, με αποτέλεσμα να ευνοείται η διασπορά του ιού.

Μία ιστορία αγάπης στα χρόνια του κορωνοϊού


Οι συνέπειες του κορωνοϊού στις ερωτικές σχέσεις:

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα των ανθρώπων και έχει διαμορφώσει μία νέα τάξη πραγμάτων. Οι βαρύτατες συνέπειες της νόσου, εκτός από την υγεία, έχουν σοβαρό αντίκτυπο και σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και στις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παραπάνω ιστορία, όπου ο Μάικ Μπίσοπ περιγράφει τις στιγμές μοναξιάς που βίωσε, την απομόνωση, το άγχος και την ανησυχία για την έκβαση της υγείας της συζύγου του και γενικότερα για το μέλλον. Μέσα από τις δηλώσεις του, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις, την αγωνία και τον πόνο του και μας δείχνει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων. Εκείνων, των οποίων το ερωτικό ειδύλλιο ξεκίνησε λίγο πριν την έξαρση του κορωνοϊού, και που αναγκαστικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων έλαβε τέλος, ενώ θα μπορούσαν να εξελιχθούν και σε σχέσεις ζωής, όσο και των πιο μακροχρόνιων σχέσεων, καθώς υπάρχει πάντοτε ο φόβος για κάποια τυχόν αρνητική έκβαση των πραγμάτων.

Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα. Σημασία, λοιπόν, έχει να προσέχουμε όσο μπορούμε για τους ίδιους και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Όπως προέκυψε και από τις παραπάνω αναφορές, η πανδημία αυτή μόνο εμπόδιο μπορεί να σταθεί στον έρωτα, όμως, όπως μας “δίδαξε” η ιστορία του Μάικ Μπίσοπ, κάθε δυσκολία μπορεί να αντιμετωπιστεί με πίστη.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Τους βλέπαμε να φεύγουν με το αλεξίπτωτο»: Λύγισαν οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Ρόδο

Θρησκευτικός πόλεμος το τελευταίο «καταφύγιο» του Ερντογάν καθώς η λίρα κατρακυλά

Κλειστά όλα τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης