Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ιστορική η χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ιστορική η χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου

Η Εκκλησία της Κύπρου έγινε η τρίτη Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που αναγνώρισαν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας

arxiepiskoposAmerikis
Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου, τη μόνη αυτοκέφαλη, όπως σημείωσε, με απόφαση Οικουμενικής Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση αφορά στην αναγνώριση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και στη μνημόνευση από μέρους του Προκαθημένου της Επιφανίου. Όπως υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πανορθόδοξη ενότητα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μνημόνευσε τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου στην Ιερά Μονή Χρυσορρογητίσσης. Η Εκκλησία της Κύπρου έγινε η τρίτη Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που αναγνώρισαν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, η ενέργειά του αυτή υπηρετεί πρωτίστως την Ορθοδοξία και φυσικά την Εκκλησία της Κύπρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης