Ο Πομπέο καλεί το Σουδάν να αναγνωρίσει «γρήγορα» το Ισραήλ

Ο Πομπέο καλεί το Σουδάν να αναγνωρίσει «γρήγορα» το Ισραήλ

Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αφαιρέσουν την αφρικανική χώρα από τη «μαύρη λίστα» των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία

pompeo
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι το Σουδάν θα εξομαλύνει «γρήγορα» τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ισραήλ, αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι η αφρικανική χώρα θα αφαιρεθεί από τη «μαύρη λίστα» των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συνηγορώντας υπέρ της αναγνώρισης του Ισραήλ από όλες τις χώρες», είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Εργαζόμαστε αδιάκοπα (με τους Σουδανούς) για να τους εξηγήσουμε γιατί είναι προς το συμφέρον της σουδανικής κυβέρνησης να λάβει αυτήν την απόφαση. Ελπίζουμε ότι θα το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε τη δήλωση αυτή λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι το Σουδάν θα αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία επειδή μετέφερε πόρους για να αποζημιωθούν οι Αμερικανοί πολίτες που έπεσαν θύματα τρομοκρατικών ενεργειών και οι οικογένειές τους. Ωστόσο, δεν έφτασε στο σημείο να συνδέσει το θέμα αυτό με την αναγνώριση του Ισραήλ εκ μέρους του Σουδάν.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Εκρηκτική άνοδος με 865 νέα κρούσματα - 331 στην Αττική και 181 στη Θεσσαλονίκη

Χαρδαλιάς: Lockdown στην Καστοριά - Στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες

Σοκ στον Αγιο Στέφανο: Ο Δημήτρης «λύγισε» από το βάρος της ευθύνης για τα κρούσματα στη μονάδα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης