Τέλος τα «φακελάκια» για τους Ρώσους αστυνομικούς

Τέλος τα «φακελάκια» για τους Ρώσους αστυνομικούς

Οι τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της διαφθοράς στη Ρωσία, οδήγησε τις αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να δωροδοκούν τους αστυνομικούς...

Τέλος τα «φακελάκια» για τους Ρώσους αστυνομικούς
Οι τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της διαφθοράς στη Ρωσία, οδήγησε τις αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να δωροδοκούν τους αστυνομικούς.

«Μην δώσετε χρήματα σε έναν αστυνομικό και εκείνος δεν θα τα πάρει», δήλωσε την Παρασκευή στους Ρώσους ο επικεφαλής της τροχαίας της Μόσχας σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η διαφθορά που είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στις τάξεις της αστυνομίας.

»Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι αστυνομικοί είναι μέρος της κοινωνίας και υποφέρουν από τα ίδια δεινά», πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Ίλιν.

Κλείσιμο
«Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να μην είναι εύκολο για έναν αστυνομικό να πάρει χρήματα (...), ώστε να γνωρίζει ότι η τιμωρία του θα είναι αναπόφευκτη», επεσήμανε ο Ίλιν.

Την Πέμπτη η στρατιωτική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι 950 αξιωματούχοι των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού καταδικάστηκαν το 2010 για υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο το ένα τέταρτο των Ρώσων (26%) παραδέχονται ότι προέβησαν σε δωροδοκία το 2010.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης