Ξενοδοχεία xωρίς ρεσεψιόν, λόγω Covid-19 - «Halloween» κρατήσεις για τους Βρετανούς στα πιο spooky μέρη

Ξενοδοχεία xωρίς ρεσεψιόν, λόγω Covid-19 - «Halloween» κρατήσεις για τους Βρετανούς στα πιο spooky μέρη

Halloween στη Βρετανία: Τα «στοιχειωμένα» ξενοδοχεία που επιλέγουν για τις γιορτές - Χωρίς ρεσεψιόν, λόγω Covid - Εκτός από τη Βρετανία, «έξυπνα» ξενοδοχεία υπάρχουν στη Βουδαπέστη αλλά και στην Ελλάδα!

hotels_britain_covid
«Spooky mood». Έφτασε η περίοδος του Halloween στη Βρετανία, με τους πολίτες να έχουν ήδη μπει στο ιδιαίτερο και «περίεργο» κλίμα, παρά τα απαγορευτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Καθώς τα πάρτι απαγορεύονται και κανείς δεν μπορεί - τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά να χτυπήσει τις πόρτες για το παραδοσιακό  «trick or treat» - οι Βρετανοί έχουν τοποθεσίες - covid free - για να χαρούν τη γιορτή.

Βρετανικό δημοσίευμα μάλιστα, αποκαλύπτει τα πιο «τρομακτικά» - στοιχειωμένα ξενοδοχεία, που επιλέγουν ουκ ολίγοι για την περίοδο του Halloween. Ο λόγος; Είναι απομακρυσμένα, προκαλούν ανατριχίλα και πολλά από αυτά δεν έχουν ρεσεψιονίστ λόγω covid-19 και ο πελάτης κλείνει τηλεφωνικά το δωμάτιό του και απλά μεταφέρεται εκεί χωρίς να έρθει σε καμία επαφή με κάποιον. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο που έχουν «κλειδώσει» την ρεσεψιόν για τους πελάτες βρίσκεται  και ένα ελληνικό, στην «καρδιά» της Αθήνας, σε ένα διατηρητέο κτήριο που μετρά  πάνω από 100 έτη ιστορία και πρωτοπορεί  με την εξυπηρέτηση δίχως επαφή. 

Στη Βουδαπέστη δε, υπάρχει «έξυπνο» ξενοδοχείο που δεν έχει καν ρεσεψιόν και όλες οι λειτουργίες και η εξυπηρέτηση γίνεται από τους ίδιους τους πελάτες. Για προσωπικό έχει μόλις 15 άτομα. 

Το check-in σε αυτά τα ξενοδοχεία πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής του καταλύματος και οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα δωμάτιά τους και να χρησιμοποιήσουν τα smartphone τους ως κλειδί δωματίου.

Οι επισκέπτες του Starwood Hotels and Resorts στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και τη Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο μπορούν εδώ και χρόνια  να κάνουν κρατήσεις στα δωμάτιά τους και να κάνουν check-in στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας  την ειδική εφαρμογή. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις την υιοθετούν.  

Για τα περισσότερα απο τα βρετανικά ξενοδοχεία ακούγονται, λόγω Halloween  ιστορίες για στοιχειωμένα δωμάτια... Απλά, διαβάστε.
Κλείσιμο
britain_covid_reception
Ο φακός του protothema: Στολισμένοι οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου, λόγω Halloween


Το δημοσίευμα έχει επιλέξει τα ξενοδοχεία που ακολουθούν

Gisborough Hall Hotel, North Yorkshire
hotels_halloween

Mercure Dunkenhalgh Hotel & Spa, Lancashire
hotel_halloween

Eastwell Manor, Kent
hotel_no_reception_halloween

Ruthin Castle Hotel & Spa, North Wales
hotels_britain_no_reception

The Shrigley Hall Hotel, Cheshire
shirley


Ξενοδοχεία χωρίς ρεσεψιόν

Βουδαπέστη - KViHotel 
kvhotel_covid


Κέντρο Αθήνας - Belle Epoque 

hotel_covid_epoque


Για το πρώτο ξενοδοχείο στη Βρετανία που χτίστηκε το 1856 ακούγεται ο μύθος ότι είναι το σπίτι τριών φαντασμάτων. 

Για το δεύτερο που μετρά 700 χρόνια ζωής κυκλοφορούν ιστορίες για  ιστορίες αγάπης που είχαν άδοξο τέλος και στοίχειωσαν το ξενοδοχείο. Η ιστορία θέλει μια Γαλλίδα να πέφτει στο ποτάμι κοντά στο ξενοδοχείο, από ερωτική απογοήτευση, Η ίδια, «γύρισε» σαν φάντασμα και από τότε το ξενοδοχείο δεν είναι όπως πριν..

Για το τρίτο ξενοδοχείο ο μύθος θέλει μια νεαρά κοπέλα με ένα άλογο να τριγυρνά στους κήπους του και όταν κάποιος φιλοξενούμενος την δει, εκείνη εξαφανίζεται.

Στην περίπτωση νούμερο 4   υπάρχουν σοβαροί λόγοι που το Ruthin Castle βρίσκεται στη λίστα. Φόνοι και εκτελέσεις τα τελευταία 100 χρόνια εξάπτουν τη φαντασία κάθε τοληρού Βρετανού και όχι μόνο, ταξιδιώτη. 

Και για το τέλος, αφήσαμε τους ανεξήγητους ήχους από το υπερπέραν, σε ένα ξενοδοχείο που έχει την πιο «εφιαλτική» θέα στη Βρετανία. 

Άραγε, ποιος θα το τολμούσε να κλείσει ένα δωμάτιο, ακόμη και χωρίς περάσει από την ρεσεψιόν, λόγω κορωνοϊού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης