Ο Άραβας γυναικολόγος που έγινε viral στο «protothema.gr»: «Κανένας ιός δεν μπορεί να σταματήσει μία γέννα»

Ο Άραβας γυναικολόγος που έγινε viral στο «protothema.gr»: «Κανένας ιός δεν μπορεί να σταματήσει μία γέννα»

Η φωτογραφία του με το νεογνό να του τραβά τη μάσκα έγινε σύμβολο της προσδοκίας του κόσμου να νικήσει την πανδημία και «να βγάλει τη μάσκα» 

viral-foto
Πριν από λίγες ώρες ο Samer Cheaib, Άραβας γυναικολόγος, έγινε viral στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία του να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο και κατά πολλούς να χαρακτηρίζεται ως «η φωτογραφία του 2020».

Το νεογνό τραβά τη μάσκα του γιατρού την ώρα που το κρατάει στα χέρια του, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη γέννα του. Η εικόνα αναδημοσιεύεται με μεγάλη ταχύτητα από το Sky News σε όλο τον πλανήτη.

Το «ΘΕΜΑ» συνομίλησε με τον γνωστό γυναικολόγο: «Ήμασταν έκπληκτοι με την πράξη του μωρού και αρχίζουμε να γελάμε και ζήτησα από τον πατέρα να τραβήξει τη φωτογραφία που καθόταν δίπλα στο κεφάλι της μαμάς!». Όπως μας είπε το βρέφος είναι ένα από τα δίδυμα της οικογένειας που ήρθαν στη ζωή μετά από αρκετές ώρες στο χειρουργείο.

Ο ίδιος θέλησε να περάσει ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα: «Διαδώστε τη θετικότητα και αφαιρέστε το φόβο από τη διαδικασία της γέννας του μωρού, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να ζήσουν τα υπέροχα συναισθήματα και να έχουν αξέχαστη εμπειρία».

Ο γυναικολόγος Samer Cheaib από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα 12 χρόνια. Ο ίδιος βίωσε έντονα τη στιγμή που το νεογνό του τράβηξε τη μάσκα: «Ένιωσα ότι υπάρχει ελπίδα και θετικότητα και εύχομαι να είναι ένα σημάδι να βγάλω τη μάσκα από την οποία όλοι υποφέραμε», μας λέει. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως «κανένας ιός δεν μπορεί να σταματήσει μία γέννα και την φροντίδα των εγκύων γυναικών!»

Κατά πολλούς η συγκεκριμένη εικόνα αναδεικνύει με ακρίβεια πως το 2020 είναι η χρονιά της πανδημίας, ένα έτος που όλοι περιμένουμε να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ποιος είναι ο  δρ. Σάμερ Χεμπ

Κλείσιμο
Ο γενειοφόρος γιατρός, Δρ. Σάμερ Χεμπ, είναι σύμβολο ελπίδας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνοντας χαρά σε χαλεπούς καιρούς... Όπως και σήμερα.

Η φωτογραφία του με τον ίδιο να κρατά το νεογέννητο κι αυτό να του τραβάει τη μάσκα συγκέντρωσε αμέσως χιλιάδες like, ενώ πολλοί ανέφεραν πως αυτή η εικόνα δίνει ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς τη νόσο Covid- 19.

H φωτογραφία δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

«Όλοι χρειαζόμαστε ένα σημάδι που να δείχνει πως σύντομα θα βγάλουμε την μάσκα» έγραψε ο γιατρός δημοσιεύοντας την φωτογραφία στα social media.

Η εικόνα αναρτήθηκε στο Instagram από τον ίδιο τον γυναικολόγο που έχει έδρα το Ντουμπάι.

Ο δρ. Χεμπ είναι μέλος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης και ειδικεύεται στη εμβρυομητρική ιατρική.

Είναι τρίγλωσσος: μιλάει Αγγλικά, Αραβικά και Γαλλικά.

Το 2002, απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και το 2008 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού με ειδίκευση στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία.

Στη συνέχεια πήρε υποτροφία στην εμβρυϊκή ιατρική στο νοσοκομείο Inova Fairfax της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ένα από τα πιο αξιόπιστα νοσοκομεία σε ότι αφορά την μητρότητα.

Προτού ενταχθεί στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Fakih IVF», τον Αύγουστο του 2014, ο καθηγητής Σάμερ εργάστηκε στην «Healthcare City» ως Ειδικός για την Εμβρυϊκή Ιατρική.

Από το 2010 έως το 2011, εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη Σχολή Ιατρικής και Επιστημών του Πανεπιστημίου George Washington.

Ειδικεύεται στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου καθώς και στις εγκυμοσύνες διδύμων και τριδύμων. 

Τα ενδιαφέροντα του καθηγητή Σεμπ περιλαμβάνουν επίσης όλες τις πτυχές της γυναικολογίας, της γυναικολογικής λαπαροσκόπησης, της ακράτειας ούρων και της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική - Δείτε live την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης