Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε καθεδρικό ναό στη Σούσα - Τραυματίες τρεις δημοσιογράφοι

Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε καθεδρικό ναό στη Σούσα - Τραυματίες τρεις δημοσιογράφοι

Οι Αζέροι διέψευσαν τον βομβαρδισμό του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος στην πόλη Σούσα

armenia_ekklisia
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, αλλά και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι κατά τον βομβαρδισμό του καθεδρικού ναού στην πόλη Σούσα από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι, εκ των οποίον ο ένας, ο Ρώσος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Γιούρι Κατιόνοκ, τραυματίστηκε σοβαρά.

Την 1η Οκτωβρίου στην πόλη Μαρτούνι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, από βομβαρδισμούς του στρατού του Αζεμρπαϊτζάν τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ένα δημοσιογράφος από την εφημερίδα Le Monde και ένας κάμεραμαν.



Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti ενtός του ναού βρέθηκαν θραύσματα από ρουκέτα, ενώ ο ιερέας του ναού δήλωσε ότι είδε στον ουρανό κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού ή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) ή ένα αεροσκάφος.

Ο καθεδρικός ναός του Χριστού Σωτήρος στη Σούσα ανεγέρθηκε την περίοδο 1858-1887 και ανήκει στην Αρμενική Αποστολική Εκκλησία. Είχε καταστραφεί μερικώς κατά τη σοβιετική περίοδο και είχε χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς στον πόλεμο για το Ναγκόρνι Καραμπάχ του 1992-1994. Το 1998 ο καθεδρικός ναός ανακαινίσθηκε.

Κλείσιμο
ekklisia_armenia1


Διέψευσε τον βομβαρδισμό του ναού το Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν διέψευσε, στο μεταξύ, ότι βομβάρδισε τον ιστορικό αρμενικό καθεδρικό ναό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες σε αυτόν τον αυτόνομο θύλακο του Καυκάσου.

«Οι πληροφορίες για ζημιές στην εκκλησία στη Σούσα δεν έχουν καμία σχέση με τις στρατιωτικές ενέργειες του αζερικού στρατού», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Και προσέθεσε ότι «ο αζερικός στρατός δεν στοχοποιεί ιστορικά, πολιτιστικά και ιδιαιτέρως θρησκευτικά κτίρια και μνημεία».

Πηγές: TASS, Ria Novosti, Novaya Gazeta

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Παράταση και δόσεις σε όλα τα χρέη πριν και μετά την καραντίνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας

ΘΕΜΑ 104.6 - Γκάλοπ υπουργών: Μάχη Άδωνη - Παναγιωτόπουλου για την πρωτιά, θρίλερ στις τελευταίες θέσεις - Ψηφίστε (ως σήμερα βράδυ) και κερδίστε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης