«Τα έσπαγα στην Αθήνα και ήταν όνειρό μου να τα σπάσω και στο Κάιρο»

«Τα έσπαγα στην Αθήνα και ήταν όνειρό μου να τα σπάσω και στο Κάιρο»

Ένας από τους πρωταγωνιστές της πλατείας Ταχρίρ μιλάει στο ΘΕΜΑonline

«Τα έσπαγα στην Αθήνα και ήταν όνειρό μου να τα σπάσω και στο Κάιρο»
Ο Μουσταφά Αμπντουλαχάπ είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονται νύχτα και μέρα στην πλατεία Ταχρίρ. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Καίρου. Μιλάει στο ΘΕΜΑonline για την κατάσταση στην Αίγυπτο και για την ανάγκη να φύγει άμεσα ο πρόεδρος Μουμπάρακ από την εξουσία. Επίσης δηλώνει ότι ήταν ένας από τους χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στην Αθήνα πριν τρία χρόνια εναντίον του άρθρου 16 για την παιδεία και διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είχε ονειρευτεί, τότε, μια παρόμοια εξέγερση και για τη χώρα του. Σήμερα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της.




Κλείσιμο

Στο μεταξύ χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν για 17η ημέρα στην Πλατεία Ταχρίρ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, πολιτικές μεταρρυθμίσεις και απομάκρυνση του Μουμπάρακ, παρά τις απειλές των αρχών ότι θα παρέμβει ο στρατός σε περίπτωση που υπάρξει "χάος".

Από νωρίς το πρωί οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Ο λαός θέλει την ανατροπή του καθεστώτος", το οποίο κυριαρχεί στο κίνημα αμφισβήτησης κατά του Μουμπάρακ που είναι στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια.

"Ο Άλαα (ο μεγαλύτερος γιός του προέδρου) λέει στον μπαμπά ότι ένα τέταρτο του αιώνα αρκεί", φώναζαν επίσης. Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες των "μαρτύρων" που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια στα οποία 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Τα τανκς παραμένουν κοντά στο Αιγυπτιακό Μουσείο, δίπλα στην Πλατεία Ταχρίρ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι αιγύπτιοι δικηγόροι. Περίπου 20.000 δικηγόροι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Καϊρου φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μουμπάρακ, όπως: «Αν δεν φύγεις εσύ, θα έρθουμε να σε διώξουμε εμείς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης