Βερολίνο: «Περιττό και προκλητικό βήμα» της Τουρκίας το άνοιγμα των Βαρωσίων

Βερολίνο: «Περιττό και προκλητικό βήμα» της Τουρκίας το άνοιγμα των Βαρωσίων

Τη λύπη της γερμανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο εξέφρασε ο Στέφεν Ζάιμπερτ

ammoxostos
«Περιττό και προκλητικό βήμα» χαρακτήρισε την τουρκική ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, εκφράζοντας την «λύπη» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε δε όλες τις πλευρές σε διάλογο.

«Στην Άγκυρα χθες ανακοινώθηκε το άνοιγμα για το κοινό ενός παραλιακού τμήματος του υπό τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο κομματιού της Αμμοχώστου, Βαρώσια, στην Κύπρο. Και αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το σημείωσε μετά λύπης. Το στάτους των Βαρωσίων είναι αντικείμενο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Από την σκοπιά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ένα περιττό και προκλητικό βήμα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες προσπάθειες να επιτευχθεί αποκλιμάκωση και μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τώρα όλα τα μέλη σε διάλογο και θα παρακολουθούμε επακριβώς την περαιτέρω εξέλιξη», δήλωσε πριν από λίγο ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Γερμανία ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι και μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2019-20.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά τον γιο του, έχασε και τη νύφη του

Συγκλονίζει ο κτηνίατρος στα Χανιά: Σοκαριστικό το θέαμα, αν αργούσαμε δεν θα ζούσε ο σκύλος - Δείτε βίντεο

Η συμβουλή της Βικτόρια Μπέκαμ στη φίλη της Μέγκαν Μαρκλ: «Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό. Έτσι θα βουλώσεις τα στόματα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης